MojWindows

Dňa 1. decembra 2015 na podujatí Autodesk University 2015, spoločnosť Lenovo predstavila ThinkPad P40 Yoga, výkonnú mobilnú pracovnú stanicu. Lenovo ThinkPad P40 Yoga prináša prvotriedny zážitok z digitálneho skicovania, ktorý sa spája s dokonalým výkonom a spoľahlivosťou mobilnej pracovnej stanice. Užívatelia si zvyčajne kupujú dva systémy – tablet, ktorý ponúka citlivosť a presnosť prvotriedneho skicovania a mobilnú stanicu, ktorá návrhy prenesie do výkonných aplikácií, no toto by novinka od Lenova mala zmeniť.

“Návrhári vedia, že mobilita je rozhodujúca,” povedal Tim Geurtjens, spoluzakladateľ spoločnosti MX3D. “Predtým to znamenalo, že sme museli používať tablet na náčrty a mobilnú pracovnú stanicu na prenos našich návrhov. Uvedením Lenovo ThinkPad P40 Yoga, spoločnosť Lenovo zmenilo pravidlá hry pre profesionálov v našom odvetví, nakoľko nám ponúka všetko, čo potrebujeme v jednom jedinom zariadení.”

Ako vôbec prvá multirežimová mobilná pracovná stanica, ThinkPad P40 Yoga ponúka všestrannosť práce vo všetkých režimoch – notebook, stojan, stan a tablet. Výbornú presnosť kreslenia zabezpečuje vysoko citlivé pero a dotykový displej s technológiou Wacom Active ES, ktorá ponúka plných  2 048 úrovní tlakovej citlivosti na IPS displeji s rozlíšením 2560 x 1440 pixelov. V rámci spolupráce s Wacom, Lenovo vyvinulo ovládač, vďaka ktorému sa zatiaľ najviac približuje k zážitku, ktorý prináša ‘pero a papier’. O pohodlné a realistické kreslenie alebo náčrty sa postará priložené dobíjacie pero ThinkPad Pen Pro, ako aj dodatočné tipy na používanie pera, ktoré odbornej komunite poskytujú rôzne úrovne dotykovej spätnej väzby.

Lenovo ThinkPad P40 Yoga_6 Onscreen

“Náčrty sú základom všetkého, čo robíme,” vyjadril sa Kyle Runciman, priemyselný dizajnér a manažér strategického obsahu spoločnosti Autodesk. “Dizajnéri môžu pri zdokonaľovaní svojich nápadov skicovať aj niekoľko mesiacov, a keď dospejú do bodu, kedy sa cítia byť pripravení ísť do toho naplno, môžu využiť samostatnú mobilnú pracovnú stanicu s certifikáciou ISV, aby mohli svoje návrhy vizualizovať. Schopnosť vykonať toto všetko na jednom jedinom zariadení je obrovský pokrok pre naše odvetvie.”

Spolu s prémiovými možnosťami skicovania, Lenovo ThinkPad P40 Yoga ponúka výkon mobilnej pracovnej stanice bez kompromisov. S grafickou kartou NVIDIA Quadro M500M GPU s 2GB pamäte, má ThinkPad P40 Yoga certifikáciu na využívanie celej škály profesionálnych aplikácií. Navyše, tento systém disponuje procesorom Intel 6. generácie Core i7  a RAM pamäťou s kapacitou až do 16GB  ako aj  512GB SSD úložiskom.

Po prvý krát v mobilnej pracovnej stanici Lenovo ThinkPad P40 Yoga prináša inovatívnu Lenovo klávesnicu s rámom, ktorý sa automaticky zdvíha okolo kláves, keď sa zariadenie prepne do režimu tablet, čo má užívateľom umožniť pracovať pohodlnejšie a efektívnejšie. Zariadenie disponuje overenou spoľahlivosťou ThinkPad, dlhou výdržou batérie, otestovanou Mil-SPEC konštrukciou, a tiež odľahčeným dizajnom využívajúcim pokrokové materiály.

Lenovo ThinkPad P40 Yoga_8 Onscreen

Popri ThinkPad P40 Yoga, spoločnosť Lenovo tiež oznámila uvedenie ThinkPad P50s a ThinkStation P310. ThinkPad P50s dopĺňa rad ThinkPad P Series, prinášajúc cenovo dostupnejšiu prémiovú funkcionalitu a pokrokový výkon vo forme tenšej a ľahšej mobilnej pracovnej stanice. Inovatívne prvky ThinkPad P50s zahŕňajú 3K IPS displej a technológiu Lenovo Power Bridge, ktorá zabezpečí až do 17 hodín výdrže batérie.

Najnovším prírastkom série Lenovo ThinkStation P Series je ThinkStation P310, ktorý stavia na úspechu Lenovo ThinkStation P300 a ponúka zariadenie základnej úrovne s pokrokovou technológiou špičkovej pracovnej stanice. S procesorom Intel Xeon E3-1200v5 a najnovšou technológiou NVIDIA GPU  tento systém ponúka až do 64 GB DDR4 RAM a podporuje FLEX ovládače vďaka úložisku Samsung M.2 NVMe SSDs.

Lenovo ThinkPad P40 Yoga je možné zakúpiť s voliteľným perom ThinkPad Pen Pro napájaným batériou, pokrokovým Lenovo stylus perom, ktoré využíva špičkovú technológiu Wacom  pre vyššiu precíznosť a pohodlie. Navyše, ThinkPad P40 Yoga podporuje Lenovo OneLink+, novú generáciu konektorového dokovacieho riešenia, ktoré umožňuje využitie všetkých dokovacích funkcií a zásobovanie energiou len cez jeden jediný konektor. Lenovo ThinkPad P50s je dostupný s voliteľnou dokovacou stanicou ThinkPad Ultra Dock, ktorá má poskytovať ešte väčší výkon a všestrannejšie dokovacie konektory.

ThinkStation P310 Family

Nové ThinkPad P40 Yoga, ThinkPad P50s a ThinkStation P310 budú dostupné v prvom štvrťroku 2016 prostredníctvom obchodných partnerov spoločnosti Lenovo a na www.lenovo.com. Cena za ThinkPad P40 Yoga bude od 1235 EUR, kým ThinkPad P50s od 1339 EUR. Lenovo ThinkStation P310 má cenu od 750 EUR. Viac informácií o sérii ThinkPad P Series, vrátane interaktívnej prehliadky ThinkPad P40 Yoga nájdete na www.thinkworkstations.com.

Zdroj: TS

07.12.2015

+