MojWindows

Spoločnosť HP predstavuje zariadenie HP Elite x2 – hybridný tablet s výkonom plnohodnotného notebooku, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre zamestnancov na cestách.

„HP Elite x2 sme navrhli tak, aby bol tenký, ľahký a výkonný. Dôraz sme tiež kládli na minimalizmus a eleganciu. Svojou kvalitou, výkonom, zabezpečením a správou zlepšuje mobilnú produktivitu zamestnancov,“ hovorí Erika Lindauerová, generálna riaditeľka HP Inc. Slovakia.

Elite x2 má úplne novú konštrukciu a je vyrobený z CNC-frézovaného hliníku s dôrazom na estetický dizajn. S hrúbkou necelých 8,1 mm váži bez klávesnice menej než jeden kilogram. Má vyklápací stojan v rozsahu 150 stupňov, pomocou ktorého si ho používatelia môžu nastaviť do požadovanej polohy pre sledovanie displeja a písania na klávesnici. Zariadenie má 12-palcový Full HD dotykový displej s pomerom strán 3:2.

HP20150914538Tablet je vybavený procesorom Intel Core M vPro šiestej generácie, ktorý je optimalizovaný pre nízku spotrebu pri zachovaní výkonu, čo by sa malo prejaviť na vyššej výdrži batérie. Kvalitný zvuk zabezpečujú reproduktory značky Bang & Olufsen, ktorým pre dosiahnutie ešte lepšieho zvuku asistuje softvérové riešenie HP Noise Reduction Software. Obrazovka je chránená odolným sklom Corning Gorilla Glass 4 a dva druhy hliníkovej zliatiny majú zabezpečovať správnu rovnováhu medzi pevnosťou a váhou zariadenia. Tablet Elite x2 je vybavený portami s rozhraním Thunderbolt 3 a USB-A a môže disponovať voliteľným vstavaným 4G LTE modemom.

S tabletom dodávaný aj stylus HP Active Pen with App Launch, založený na technológii WACOM s integrovanými tlakovými senzormi pre ovládanie hrúbky čiar. Stylus obsahuje aj App Launch, programovateľné tlačidlo s rozhraním Bluetooth, ktoré umožní rýchle spustenie  aplikácií pre Windows.HP20150914531Zákazníci majú na výber z dvoch voliteľných podsvietených klávesníc v plnej veľkosti. Klávesnica HP Advanced Keyboard obsahuje NFC senzor v touchpade a zabudovanú čítačku smart kariet pre bezpečnejšie prihlasovanie sa. Varianta HP Travel Keyboard zase predstavuje tenšiu klávesnicu a pri pridaní necelých 395 gramov váhy je stále plnohodnotnou klávesnicou.

Zariadenie Elite x2 obsahuje tri voliteľné drôtové aj bezdrôtové dokovacie riešenia. Portom Thunderbolt 3 sa dá Elite x2 jednoducho pripojiť k dokovacej stanici HP Elite USB-C Docking Station pre pripojenie dvoch 2K monitorov alebo k doku HP Elite Thunderbolt 65W Dock pre pripojenie dvoch 4K monitorov. Elite x2 je tiež možné pripojiť k dokovacej stanici HP Advanced Wireless Docking Station prostredníctvom technológie WiGig.

Nakoľko ide o tablet vytvorený primárne pre firemné prostredie, obsahuje aj viacero zabudovaných bezpečnostných funkcií ako HP Sure Start with Dynamic Protection, HP Client Security, TPM čipu a voliteľné čítačky otlačkov prstov alebo smart kariet.

Tablet HP Elite x2 1012 by mal byť na Slovensku dostupný od februára 2016 za predpokladanú cenu od 999 € vrátane stylusu HP Active Pen with App Launch. Klávesnica HP Travel Keyboard môže byť dokúpená zvlášť za cenu 159 €.

Zdroj: TS

01.12.2015

+