MojWindows

Fhotoroom je aplikácia na vytváranie, úpravu a zdieľanie fotografií, ktorá sa teší veľkej popularite nielen zo strany používateľov platformy Windows Phone. Podporuje úpravu fotiek vo viac ako 650 formátoch a obsahuje množstvo základných aj pokročilých funkcií, s ktorými je úprava fotografií skutočne jednoduchá. Nájdeme tu orezávanie, otáčanie, zmenu rozmerov, korekciu farieb, HDR filtre, rôzne rámčeky, pridávanie textu, úpravu jasu, kontrastu a podobne. V poslednej dobe boli tvorcovia aplikácie, podľa vlastných vyjadrení, bombardovaní neustálymi otázkami na dostupnosť verzie vytvorenej špeciálne pre Windows 10 Mobile. Pohár trpezlivosti však zdá sa pretiekol, a tak na sociálnej sieti Twitter zverejnili informácie, o tom, ako to s vývojom spomínanej verzie v skutočnosti je.

Fhotoroom 2

Dôvodom, prečo Fhotoroom nemá aplikáciu vytvorenú špeciálne pre mobilnú verziu systému Windows 10, je fakt, že tvorcovia nevideli za ostatných päť mesiacov od Microsoftu ani korunu. Z informácií však nie je jasné, či Microsoft zmrazil odosielanie ziskov, ktoré Fhotoroom produkuje pomocou nákupov vo Windows Store, alebo tvorcov podporoval finančne priamo a náhle prestal. Prvá možnosť sa však zdá byť podstatne reálnejšia. Microsoft sa zatiaľ k situácii nevyjadril.

Fhotoroom

Aktualizácia 10.12: Podľa posledných informácií sa pohli ľady. Tvorcovia aplikácie Fhotoroom najskôr dodatočne informovali, že nie sú zamestnancami Microsoftu a v žiadnom prípade nešlo o peniaze za vývoj aplikácie, ale o zisky, ktoré aplikácia produkovala cez Windows Store. K situácii sa neskôr vyjadril aj Microsoft, ktorý informoval, že plne spolupracuje s tvorcami aplikácie na vyriešení situácie k ich plnej spokojnosti. Zároveň informoval, že malo ísť o jeden nešťastný incident a nie o príznak vážnejších problémov. Situácia je tak zdá sa vyriešená, no prečo k nej vôbec prišlo ostáva zahalené rúškom tajomstva.

Zdroj: neowin, twitter   

09.12.2015

+