MojWindows

Používatelia systému Windows 10 Mobile, ktorí si stiahnu a používajú bezplatný Word, Excel a PowerPoint budú od apríla 2016 pre editovanie v režime Continuum potrebovať predplatený plán služby Office 365. Táto informácia sa objavila v príspevku na oficiálnom blogu kancelárskych služieb Office.

Editovanie dokumentov v aplikáciách Word, Excel a PowerPoint v režime Continuum pre smartfóny bude vyžadovať predplatený plán služby Office 365, no na vyskúšanie je bezplatne dostupné do 31. marca 2016.

Office Continuum

Inak povedané, ak vlastníte Lumiu 950, prípadne jej väčšiu sestru 950XL a pomocou Display Docku si pripojíte monitor, aby ste smartfón využívali ako počítač, nebudete bez predplatenej služby Office 365 od 1. apríla schopný upravovať dokumenty. Aj keď sa to môže na prvý pohľad zdať zvláštne, súhlasí to so súčasnou Office politikou spoločnosti Microsoft, že úprava dokumentov na obrazovkách väčších ako 10 palcov vyžaduje toto predplatné. Podobné informácie pritom boli naznačené aj priamo na oficiálnych stránkach týkajúcich sa nových smartfónov Lumia 950 a 950XL, ako aj Display Docku, kde sa píše: Predplatné Office 365 je vyžadované pre niektoré funkcie balíka Office. To, že pôjde o takúto obrovskú limitáciu však nebolo doteraz nikde uvedené.

Zdroj: Microsoft, neowin

18.12.2015

+