MojWindows

Digfender  je tower defense hra kombinovaná s hraním sa na baníka. Prvá časť tohto popisu je viac menej jasná. Vašou úlohou je strategicky umiestňovať a kombinovať veže rôznych typov, aby ste zničili hordu nepriateľov pochodujúcu na váš hrad, ešte pred tým, ako sa tam dostanú a narobia škodu. Na výber pritom máte zo štyroch typov veži: ohňová, elektrická, ľadová a veža s bombami. Druhá časť naráža na rozdielny prístup v trase nepriateľov od typických tower defense hier. Digfender ju totiž do istej miery necháva na hráčovi.

wp_ss_20151208_0004

Ten sa postupne musí prekopať viacerými vrstvami ľadu, pričom rozbitie každej vrstvy privolá vlnu nepriateľov, ktorá neúprosne pochoduje na hrad. Počas toho, ako sa pomaly prekopáva do útrob, kde sídli zlo vytvára tak aj cestu pre protivníka, no zároveň môže naraziť na suroviny alebo tajnú mapu, ktorá ukazuje, kde sú v danej úrovni ukryté relikvie. Relikvie slúžia na získavanie ďalších zaujímavých výhod zo stromu vylepšení. Štandardne sú rozdelené na viacero kúskov rozhodených po úrovni, a pri ich postupnom zbieraní narastá náročnosť protivníkov vo forme zvýšenia životov, rýchlosti a podobne.

wp_ss_20151208_0009

Veže útočením na protivníkov získavajú skúsenosti, s čím je spojená možnosť zvýšiť level veže. Zvyšovanie úrovne veže stojí zlato, ktoré získavate za zabíjanie potvor, ako aj pri spomínanom kopaní. Okrem štandardných obranných veží s rôznym typom útoku sa v hre nachádzajú aj podporné veže, ktoré vylepšujú vlastností ostatných veží vo svojom dosahu. Ide napríklad o zväčšenie dosahu, rýchlejšie získavanie skúseností alebo viac zlata za zabitie.

wp_ss_20151208_0008

Pokiaľ danú úroveň úspešne zvládnete bez poškodenia hradu, získate tri hviezdičky. Za tie následne môžete permanentne vylepšovať atribúty obranných veží ako poškodenie, rýchlosť získavania skúseností, dosah, rôzne špeciálne vlastnosti a podobne.

wp_ss_20151208_0007

V hre je okrem zlata a kryštálov prítomná ešte ďalšia mena a to diamanty, za ktoré sa dajú kupovať kúzla ako zmrazovanie všetkých nepriateľov na obrazovke, ohnivú guľu, ktorá zabije všetko, čo jej stojí v ceste, útočné rakety a podobne. Diamanty sú zároveň jedinou menou, ktorá sa prenáša medzi úrovňami a sú pomerne vzácne, preto si treba dobre premyslieť, kedy ich miniete.

Hra je určená pre smartfóny a bezplatne je dostupná z Windows Obchodu. Obsahuje síce nákupy, no tie nie sú pre hranie ani v najmenšom prípade nutné, akurát celú hru uľahčia.

08.12.2015

+