MojWindows

DEAD TARGET: Zombie je výborne spracovaná zombie strieľačka dostupná pre smartfóny so systémom Windows Phone a Windows 10 Mobile. Hra vyžaduje 512 MB operačnej pamäte a tak si ju môžete vychutnať na širokej škále Windows smartfónov.

Hráča prenesie do budúcnosti, konkrétne do roku 2040. Svet je poznačený treťou svetovou vojnou, hranice krajín sa zmenili a prebiehajúca vojna pokročila do novej éry po tom, čo Ministerstvo obrany podpísalo kontrakt so spoločnosťou CS Corporation na uskutočnenie tajného projektu Dead Target. Všetko sa to však vymklo z kontroly po tom, čo CS Corporation zradilo a vyhráža sa vypustením krvilačných zombie do sveta, ak prezident nesplní ich požiadavky. Situácia sa ešte viac zhorší po tom, ako na demonštráciu svojej sily CS Corporation infikuje zombie vírusom celé mesto. Prezident však nezaháľal a podnikol protiopatrenia keď vyslal špeciálne jednotky, aby situáciu dostali pod kontrolu a zozbierali čo najviac informácií predtým, ako podniknú protiútok – operáciu Apokalypsa.

wp_ss_20151211_0003

Hlavná obrazovka, odkiaľ sa hra ovláda zobrazuje dostupné misie, obchod, kasíno, achievementy, aktuálne úlohy a akcie, ktoré prebiehajú.

wp_ss_20151211_0015

V kasíne máte možnosť hrať zdarma po uplynutí odpočtu, ktorý je znázornený na mape, a s každým hraním postupne narastá. Možné odmeny sú peniaze, zlato a rôzne vylepšenia, ktoré jednorázovo použijete pri začiatku misie. Ide o zvýšenie poškodenia, ktoré spôsobujú vaše zbrane, dvojnásobok získaných peňazí, neobmedzené náboje, rýchlejšie strieľanie a podobne. Za zlato kupujete granáty, lekárničky, zbrane, vylepšenia a platíte ním v kasíne. Za peniaze zase získate a vylepšujete svoje zbrane a nakupujete náboje.

wp_ss_20151211_0016

Na každú misiu si so sebou nesiete dvojicu zbraní podľa vlastného výberu, pričom samotná hra Vám poradí, ktorá zbraň je na konkrétnu misiu najvhodnejšia. Každá má totiž svoje výhody aj nevýhody. Brokovnica má rozptyl a zasiahnete tak viac zombíkov naraz, ale za to je neúčinná do diaľky a podobne. V obchode nakupujete a vylepšujete zbrane, pričom s rastúcou úrovňou postavy sú dostupnejšie čoraz lepšie vylepšenia a zbrane. Náboje je možné nakúpiť jednak pred začatím misie, ale našťastie aj priamo počas. To je výhodné, ak zabudnete, prípadne neodhadnete ich potrebný počet.

wp_ss_20151211_0007

Samotné misie prebiehajú z pohľadu prvej osoby, stojíte na mieste, pohybom prstov na ľavej strane obrazovky sa otáčate a teda aj mierite, klikaním na pravej strane strieľate, meníte zbrane, a prebíjate. V ľavom hornom rohu sa nachádza indikátor zdravia a vedľa neho stav zbroje. Každým zásahom od zombíkov prirodzene klesajú, a keď zdravie dosiahne nulovú hodnotu, misia sa končí neúspechom. Nestrácate však nič a môžete ju skúsiť splniť znova. Úspešné splnenie misie dosiahnete vtedy, keď zlikvidujete všetkých zombíkov. Odmenou sú skúsenosti, zlato a peniaze. Na spodnej časti obrazovky je situovaný indikátor stavu misie, ktorý reflektuje koľko zombie ešte potrebujete zneškodniť.

wp_ss_20151211_0021

Hra okrem klasických misií a úloh obsahuje aj desiatky achievementov, za dosiahnutie ktorých vás odmení zlatom.  Celkovo ide o výborne spracovanú strieľačku so zombie tématikou, ktorá obsahuje stovky misií a zabaví tak na dlhé hodiny. Napriek tomu, že hra obsahuje mikrotransakcie, na plnohodnotné hranie nie sú vôbec potrebné, akurát ho podstatne uľahčia.

wp_ss_20151211_0017

11.12.2015

+