MojWindows

Spoločnosť Microsoft včera spustila očakávaný Windows Store pre biznis. Je prístupný pre najnovšiu aktualizáciu operačného systému Windows 10. Umožňuje organizáciám a administrátorom nájsť, získať, spravovať a distribuovať aplikácie.

Organizácie taktiež môžu vyzvať vývojárov k vytvoreniu aplikácií, ktoré sú na mieru šité na ich biznis. Windows Store teda ponúka rýchle a jednoduché vyhľadávanie požadovaných aplikácií a ich následné získanie, či už individuálne alebo masovo. Ľudia vo firmách, ktorí sú poverení získavaním takýchto aplikácií ich tu aj môžu spravovať na jednom mieste a následne prideliť alebo odobrať licenciu konkrétnej osobe, či skupine ľudí. Taktiež vedia kontrolovať prúdenie aktualizácií do konkrétnej aplikácie.

Firmy sa môžu rozhodnúť, či bude mať prideľovanie aplikácií na starosti jeden človek, ktorý bude mať všetko pod kontrolou alebo dovolia svojím zamestnancom prihlásiť sa na firemný obchod a odtiaľ priamo sťahovať konkrétne aplikácie. Windows Store pre biznis teda vyzerá ako rozumná voľba pre organizácie, pretože ponúka celú škálu možností ako kontrolovať chod aplikácií a aktualizácií do firemných zariadení.

Zdroj: winbeta

17.11.2015

+