MojWindows

Anketa Windows Roka 2015, v ktorej vyberiete tie najlepšie zariadenia v niekoľkých kategóriách je v plnom prúde. Hlasovať môžete za notebooky, smartfóny, tablety a inovácie, z ktorých vyberiete tie najlepšie v kategóriách Windows notebook, Windows smartfón, Windows tablet a Windows inovácia. Dnes si predstavíme kategóriu Windows inovácia.

 V ankete Windows Roka 2015 môžete vyhrať hernú konzolu Xbox One, 2x bezdrôtovú myš Wireless Mouse 900 a 3x kancelársky balík Microsoft Office 365 Personal. Všetci, ktorí pozvú svojich známych a priateľov do ankety sa zaradia navyše do žrebovania o dizajnérsku klávesnicu s myškou s názvom Designer Bluetooth Desktop. Stačí do ankety pozvať aspoň piatich ľudí.

hlasovať

Acer Revo Build

Acer Revo Build je prvé zariadenie, ktoré sme zaradili do tejto kategórie. Ide o veľmi malú počítačovú jednotku, ktorá beží pod systémom Windows 10. Čo z tohto zariadenia robí inováciu sú malé štvorcové bloky, ktoré sa dajú prikladať na vrchnú časť tejto jednotky. Môžete tak napr. zväčšiť vnútornú pamäť zariadenia z 32 GB pomocou 500 GB alebo 1 TB externého pevného disku. Každý blok je na predchádzajúci upevnený pomocou magnetických spojov a tým pádom obohacuje zariadenie každým novým pridaným blokom.

acer-revo-buildAsus VivoStick

Asus VivoStick patrí do kategórie miniatúrnych počítačov o veľkosti rozmernejšieho USB disku. Je určený hlavne pre nenáročných používateľov, ktorí si vystačia so základnými špecifikáciami. K počítaču alebo televízoru sa pripája pomocou HDMI rozhrania, disponuje dvomi USB portami a dokonca 3.5 mm jack konektorom. Hnacím motorom je procesor Intel Atom  s integrovaným grafickým akcelerátorom. Ďalej tu nájdeme 2 GB operačnú pamät RAM a vnútorné úložisko s kapacitou 32 GB. Zariadenie má hmotnosť len 70 gramov.

asus-vivostickIntel Compute Stick

Intel Compute Stick takisto patrí do kategórie miniatúrnych počítačov o veľkosti rozmernejšieho USB disku. Veď koniec koncov spoločnosť Intel tento koncept vymyslela ako prvá. Platí teda všetko, čo sme písali o zariadení Asus VivoStick. Compute Stick má dokonca také isté špecifikácie ako zariadenie od Asusu, no navyše umožňuje rozšírenie vnútorného uložiska o celých 128 GB pomocou micro SD karty.

intel-compute-stick

Lenovo IdeaCentre Stick 300

Lenovo má takisto zariadenie v kategórií miniatúrnych počítačov s názvom IdeaCentre Stick 300. Je to opät prebratý nápad od spoločnosti Intel. Opäť sa k televízoru, či počítaču pripája pomocou HDMI rozhrania, disponuje na vlas rovnakými špecifikáciami ako predchádzajúce dve zariadenia a beží pod operačným systémom Windows 10.

lenovo-ideacentre-stick-300Microsoft Band 2

Microsoft Band 2 je nástupcom minuloročného zariadenia Microsoft Band, ktoré patrí medzi inteligentné príslušenstvo. Tento model sa však zatiaľ neobjaví oficiálne na slovenskom trhu. Jeho štandardná výbava obsahuje monitor tepu, spaľovač kalórií, kvalitu spánku, sledovanie bežeckých, či cyklistických trás a podobne. Ďalej tu nájdeme email, text, kalendár a upozornenia prichádzajúcich hovorov. Taktiež sa tu nachádza 11 senzorov, ako GPS, UV monitor a barometer a toto všetko sa zobrazuje na farebnom zakrivenom displeji.

microsoft-band-2

Microsoft Display Dock

Microsoft Display Dock predstavuje tohtoročnú novinku v príslušenstve, ktoré sprostredkováva spojenie medzi smartfónom a televízorom, či monitorom. Pomocou neho vieme v sekunde premeniť náš Windows 10 smartfón na plnohodnotný desktop, v čom nám pomáha aj nová funkcia Continuum. Okrem iného do tohto docku môžeme pripojiť aj externú klávesnicu, či myš a zlepšíme tak ovládanie. V momente teda vieme upravovať napr. svoje prezentácie, či excel dokumenty len za použitia smartfónu, monitoru a spomínaného Display Docku.

Microsoft-Display-Dock

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens sme už v našich tohtoročných článkoch spomínali mnohokrát. Tak len v skratke. Ide v podstate o holografický počítač, ktorý používateľ má na hlave a výstup sa premieta cez jeho prednú časť, ktorá pripomína veľké slnečné okuliare. Špecialitou tohto zariadenia je možnosť ovplyvňovať vytvorené virtuálne prostredie za chodu a umelá inteligencia objektov, ktoré sa prispôsobia stavbe konkrétnej miestnosti, v ktorej sa práve nachádzate.

hololens-microsoft-headsetMicrosoft Surface Hub

Microsoft Surface Hub je poslednou inováciou roka 2015, ktorú máme v našej ankete Windows Roka 2015 zaradenú. Ide o 84 palcové zariadenie, ktoré disponuje 4k rozlíšením s podporou multi-touch a dotykového pera. Dostupný bude aj 55 palcový variant tohto zariadenia. Je na ňom predinštalovaná upravená verzia operačného systému Windows 10. Obidva modely Surface Hubu budu obsahovať 8 GB pamäte RAM, 128 GB SSD disk a 100 bodovú multitouch obrazovku, pričom 55 palcový model ponúkne rozlíšenie obrazovky 1920 x 1080 pixelov, a jeho väčší 84 palcový brat rozlíšenie 3840 x 2160 pixelov. Lacnejší model bude poháňaný procesorom Intel Core i5 s integrovanou grafickou kartou Intel HD 4600, zatiaľ čo drahší 84 palcový model bude obsahovať procesor Intel Core i7 v kombinácii s grafickou kartou NVIDIA Quadro K2200. Obidva zariadenia majú dve 1080p predné kamery, zabudovaný mikrofón a dvojicu stereo reproduktorov. O konektivitu je postarané vďaka WiFi, Ethernetu, Miracastu, Bluetoothu a dokonca NFC čítačky.

Microsoft-Surface-Hub

tatrabanka-inovacie

Anketa Windows Roka 2015 vznikla za pomoci partnerov, ktorým ďakujeme za spoluprácu.

Partneri

30.11.2015

+