MojWindows

Výber TOP 10 aplikácií pre Windows Phone a Windows 10 Mobile, ktoré sú dostupné zdarma. Tentokrát ide o aplikácie súvisiace s vytváraním a úpravou fotografií.

Office Lens

Myšlienkou stojacou za aplikáciou Office Lens je smartfón premeniť na praktického pomocníka pre zachytávanie obsahu tabúľ, dokumentov, vizitiek alebo pokladničných bločkov. Zachytené snímky umožňuje vystrihovať, vylepšovať a upravovať tak, aby sa dosiahla ich čo najväčšia čitateľnosť. Snímky sú uložené do pamäte zariadenia, pričom užívateľ má možnosť uložiť ich aj pomocou služieb OneNote a OneDrive. Pri ukladaní do OneDrive je dokonca možné konvertovať ich na formát Word, PowerPoint alebo PDF, kedy prebehne aj proces rozpoznávania textu a v ideálnych prípadoch tak môžeme zachytený text priamo kopírovať.

 

Blink

Ide o fotografickú aplikáciu so zaujímavou funkciou. Pri vytváraní snímkov totiž nedochádza k vytvoreniu len jedného, ako sme obvykle zvyknutí. Namiesto toho je vytvorená sekvencia hneď 16 snímkov. Užívateľ tak má možnosť vybrať ten najviac podarený, uložiť ho alebo zdieľať na sociálne siete. Z vytvorených fotografických sekvencií je dokonca možné vytvárať krátke animované klipy.

 

OneShot

Vynikajúca aplikácia pre vytváranie fotografií, ktorá okrem rozsiahlych nastavení fotoaparátu ponúka aj množstvo filtrov, ktoré sú aplikované v reálnom čase ešte pred zachytením snímku. Poskytuje priateľské užívateľské rozhranie, všetky funkcie, ktoré sa od podobnej aplikácie očakávajú a editor na úpravu vytvorených snímok.

 

LazyLens

Jednoduchý editor, ktorý je určený pre ľudí, ktorím sa nechce úpravou fotiek tráviť dlhý čas. Obsahuje 23 pripravených filtrov, funkciu automatickej úpravy fotografií, manuálnu úpravu kontrastu, jasu a sýtosti, rôzne rámiky, pridávanie textu, ako aj početné efekty.

 

Camera360 Sight

Ďalšia aplikácia plná rôznych funkcií a nastavení. Nechýba HDR filter, manuálne zaostrovanie na vybrané miesto, výber z troch formátov zachytávaných snímkov – štandard, štvorec a široký. Medzi ďalšie funkcie patrí mriežka, otáčanie obrazu, farebné filtre, časovač a editor vytvorených snímkov.

 

Adobe Photoshop Express

Menší braček populárnej aplikácie na úpravu fotiek – Adobe Photoshop. Ide o vhodného kandidáta v prípade, že potrebujete spoľahlivý editor na jednoduché úpravy. V bezplatnej verzii je dostupných 15 pripravených efektov na úpravu, ako aj funkcia automatického vylepšenia fotografií. Navyše tu okrem základných úprav nechýba ani orezávanie, otáčanie, preklápanie, úprava kontrastu, vyváženie bielej, odstránenie červených očí a ďalšie funkcie.

 

Photo Editor by Aviary

Editor fotografií a obrázkov, ktorý ponúka okrem pekného, jednoduchého a intuitívneho prostredia aj množstvo funkcií a nástrojov, ktoré vám postačia na bežné editovanie fotografií. Automatické vylepšenie fotografie, desiatky efektov, rôzne nálepky, otáčanie, orezávanie, úprava jasu, kontrastu, saturácie a ostrosti, pridávanie textu, kreslenie, či odstránenie červených očí, sú len niektoré z funkcií, ktoré obsahuje.

 

Fantasia Painter Free

Jeden z najpopulárnejších editorov fotografií, obsahuje viac ako 100 rôznych efektov, 32 unikátnych štetcov, obrovské množstvo funkcií a dostupný je v slovenskej lokalizácii. Pokiaľ hľadáte aplikáciu na pokročilú úpravu fotiek, Fantasia Painter Free je rozhodne správnou voľbou.

 

Fhotoroom

Aplikácia, ktorá poskytuje tri v jednom. Aplikáciu na vytváranie fotografií, editor na ich úpravu a sociálnu sieť na ich zdieľanie. Podporuje editovanie fotiek do rozlíšenia 41 megapixelov, a to vo viac ako 650 formátoch. Obsahuje klasické aj pokročilé nástroje na úpravu medzi ktorými sa nachádza aj orezávanie, otáčanie, zmena rozmerov, korekcia farieb, HDR filtre a množstvo ďalších. Nájdeme tu aj 21 filtrov, rôzne rámčeky , pridávanie textu a úpravu jasu, kontrastu, sýtosti a podobne.

 

Phototastic Collage

Táto aplikácia umožňuje vytváranie fotografických koláži, no podporuje aj základnú úpravu ako orezávanie, pridávanie rôznych efektov, rámikov a podobne. V bezplatne dostupnej verzii je možné vytvárať koláže zložené z jednej až štrnástich fotiek. Avšak v každej veľkostnej kategórii je dostupná len jedna šablóna. Pre odomknutie ďalších je potrebné zakúpiť prémiovú verziu. Na vytváranie jednoduchých fotografických koláži však bohato postačuje.

 

20.11.2015

+