MojWindows

Spätná väzba od používateľov bola v poslednej dobe veľmi užitočná pre spoločnosť Microsoft a vývoj najnovšieho operačného systému Windows 10, či už na počítače alebo mobilné zariadenia. Cez Insider program Microsoft zapojil do testovania množstvo používateľov, ktorí mu následne poskytli nepostrádateľné informácie, ktoré rapídne prispeli k odladeniu spomínaného operačného systému.

Na začiatku mohli používatelia odovzdať svoju spätnú väzbu na tzv. UserVoice stránky, kde sa následne vyhodnotili a podnikli sa kroky, ktoré systém vyladili. Po istom čase softvérový gigant prišiel s inováciou v podobe aplikácie na všetky platformy, kde používateľ mohol odovzdať svoju spätnú väzbu o testovanom systéme. Jej názov bol Windows Feedback application.

feedback_story

Od jej uvedenia predstavovala veľký prínos pre vývojárov v spoločnosti Microsoft. Osvedčila sa až na toľko, že spoločnosť sa rozhodla zrušiť svoje UserVoice stránky a kompletne ich nahradiť len spomínanou aplikáciou. Stránky síce ešte budú bežať do 16. novembra, no po prekročení tohto dátumu bude používateľom slúžiť pre spätnú väzbu len Windows Feedback aplikácia.

S viac ako 110 miliónmi používateľov, ktorí majú nainštalovaný systém Windows 10 chceme zlúčiť naše nástroje spätnej väzby do jedného systému tak, aby umožnil našemu inžinierskemu tímu reagovať rýchlejšie na spätnú väzbu od našej komunity.

Ak teda patríte medzi používateľov, ktorí prispievajú svojimi postrehmi do odladenia operačného systému Windows 10 je potrebné, aby ste do 16. novembra prešli na aplikáciu Windows Feedback.

Zdroj: neowin

03.11.2015

+