MojWindows

Edge prehliadač predstavuje novú víziu spoločnosti Microsoft za získaním pevného miesta medzi konkurenciou ako je Chrome, či Firefox. Najnovšia aktualizácia jeho enginu by mu k tomu mohla pomôcť, pretože vo výkonnosti ešte stále zaostáva za svojou konkurenciou. Tento fakt by sa však s príchodom tejto aktualizácie mal začať pomaly meniť.

Microsoft využil novembrovej aktualizácie pre Windows 10 a priniesol aj zmeny do spomínaného prehliadača. Jedna z najväčších zmien, ktorá zavítala do vykresľovacieho enginu, je lepšia podpora štandardov. Od vydania operačného systému Windows 10 totiž Edge urobil obrovský pokrok v HTML 5 podpore a jeho súčasné skóre je 458 bodov, čo je o 125 bodov viac ako má v súčasnosti Internet Explorer.

kangaxes6

Spolu s lepším výkonom najnovšia aktualizácia prináša taktiež aj masívne vylepšenia v JavaScript engine s názvom Chakra. V teste JavaScript kompatibility, Kangax ES6, sa dokonca Edge umiestnil na prvom mieste s 84 %, čo je o 10 % viac než má v poradí druhý Firefox. Spolu s vývojárskymi vylepšeniami samozrejme do prehliadača zavítali aj zmeny v bežnom prostredí, ako napr. vylepšenie Tab previews, či odladené rozhranie.

Je jasné, že Edge má pred sebou ešte dlhú cestu za tým stať sa najlepším prehliadačom, no za pomoci podobných aktualizácií sa stanovený cieľ pomaly ale isto začína rysovať.

Zdroj: neowin

17.11.2015

+