MojWindows

Podvodné aplikácie vo Windows Obchode nie sú bohužiaľ žiadnou novinkou a jeden z podvodníkov sa najnovšie snaží získať údaje užívateľov cez viacero takýchto aplikácií, vrátane tej, ktorá sa skrýva za meno populárneho klienta pre sociálnu sieť Twitter – Tweetium. Na situáciu upozornil samotný tvorca skutočnej verzie aplikácie Tweetium, Brandon Paddock.

tweetium beta fake
Podvodná aplikácia nesie meno „Tweetium Beta (free)“ a namiesto toho, aby užívatelia vyskúšali pripravovanú verziu aplikácie Tweetium, len prídu o svoje prihlasovanie údaje. Čo je však horšie, človeku stojacemu za podvodnou verziu aplikácie sa do Windows Obchodu podarilo dostať až tridsiatku podobných aplikácií. Tie rovnako zneužívajú mená známych aplikácií, ako napríklad „Madden NFL Mobile for free“.

fake_apps
Všetky tieto podvodné aplikácie majú v položke vydavateľa uvedené AlfonzooAlex a ich veľkosť vo väčšine prípadov nepresahuje ani jeden megabajt. Našťastie bol Microsoft podľa dostupných informácii na tieto aplikácie už viacerými stranami upozornený a podnikol kroky k ich odstráneniu. Chvíľu však môže trvať, kým proces odstránenia prebehne a zmeny sa prejavia vo Windows Obchode každej krajiny. Opäť sa tak ukazuje, že aj pri inštalácii aplikácií z oficiálnych zdrojov musí byť človek ostražitý.

Zdroj: Tweetium

23.11.2015

+