MojWindows

Populárny nástroj na zistenie hardvérových podrobností o zariadení, program AIDA 64 sa stal ďalšou univerzálnou aplikáciou pre Windows 10. V praxi to znamená, táto verzia aplikácie funguje na všetkých zariadeniach so systémom Windows 10, či už ide o tablet, notebook alebo mobil. Aplikácia pochádza od spoločnosti FinalWire, ktorá svoje riešenia v oblasti diagnostiky a testovania hardvéru poskytuje už od roku 1995 a ide tak o kvalitnú záležitosť.

AIDA64 poskytuje informácie rozdelené do ôsmych kategórií, ktoré sú: Systém, CPU, Displej, Sieť, Napájanie, Windows, Zariadenia a Senzory. Názov každej kategórie pritom vystihuje, čo sa človek dozvie. Okrem iného tak ide o detaily týkajúce sa vnútorného úložiska, procesora, grafického čipu, pripojených zariadení, či batérie a podobne.

Rozhranie aplikácie je veľmi jednoduché a na používanie intuitívne. Po spustení sa zobrazí menu vyššie spomínaných kategórií a po kliknutí na vybranú z nich sa zobrazia príslušné podrobnosti. V mobilnej verzii sa pomocou šípky v hornom ľavom rohu dá vrátiť o úroveň späť a zvoliť ďalšiu kategóriu. Verzia na počítači má výber kategórií zobrazený pevne na ľavej strane a jednoducho sa tak dá prepínať medzi zobrazenými informáciami.

Pre svoje fungovanie nepotrebuje dátové pripojenie, výnimkou je len funkcia, ktorá umožňuje zaslať zhrnutie informácií mailom. AIDA 64 je dostupná zdarma pre počítače a smartfóny so systémom Windows 10 pomocou aplikácie Windows Store.

Aida mail

 

11.11.2015

+