MojWindows

Opäť je tu Black Friday, každoročná udalosť kedy obchody po celom svete ponúkajú tovar s výraznými zľavami. So zaujímavými akciami prichádzajú aj predajne Microsoft Store, no ako to už býva zvykom, nie každá z nich má rovnako lákavé ponuky. Pobočky v Spojených Štátoch sú na tom s ponukou prirodzene najlepšie a taký slovenský Microsoft Store sa do akcie Black Friday ani nezapája. Ostatné európske pobočky síce ponúkajú akciový tovar, no ten je v niektorých prípadoch dostupný za lepšie ceny cez slovenské e-shopy. Najlepšie tak môžu nakúpiť ľudia, ktorí majú rodinu alebo známych v spojených štátoch, tamojšie pobočky totiž tovar neexpedujú mimo krajinu, a to ani sprostredkovane cez ostatné Microsoft Store.

Medzi najlákavejšie ponuky americkej pobočky patrí balenie Surface 3 + Type Cover, na ktoré je zľava 150 dolárov, Surface 3 Pro na ktorom môžete podľa konkrétnej hárdverovej výbavy ušetriť od 150 do 300 dolárov a Surface Pro 4 Bundle na ktorý je zľava 129 dolárov.  Zo smartfónov je najzaujímavejšia ponuka na Lumiu 640 za 39 dolárov a Lumiu 950 pri zakúpení, ktorej dostanete zadarmo Microsoft Display Dock. Okrem toho americké pobočky ponúkajú zľavy do výšky 50 % na Xbox hry, 45% na notebooky, tablety, PC, monitory a príslušenstvo.

Slovenská pobočka Microsoft Store sa do výpredajovej akcie vôbec nezapája. Česká pobočka má v rámci Black Friday v ponuke Lumie 640 a 640 XL s 15% zľavou, v akcii sú aj smartfóny Lumia 630 Dual SIM, Lumia 930 a Lumia 830. Pre herných nadšencov sú určené zľavy na konzoly Xbox, hry a príslušenstvo. Z ponuky sa však oplatí pozrieť na Lumie 640, 640XL, Lumiu 830, Lumiu 930, príslušenstvo a hry ku konzolám. V ostatných prípadoch sú ceny podobné a niekedy dokonca aj vyššie ako ceny v slovenských e-shopoch.

Poľský Microsoft Store sa taktiež zapojil do výpredajovej akcie, no ceny produktov nie sú vôbec lákavé. Najviac sa asi oplatí zamieriť na stránky nemeckého a britského Microsoft Store. V prípade nemeckých pobočiek je v ponuke Nokia Lumia 630 za cenu 79 euro a na vybrané notebooky a zariadenia 2-v-1 majú zľavy v rozmedzí od 60 do 150 euro. Microsoft Store UK má zasa výbornú cenu na Acer Aspire Switch 11, ktorý predáva v prepočte za 256 euro a nechýbajú zľavy od 50 do 320 libier na vybrané tablety, notebooky a zariadenia 2-v-1.

V prípade, že máte záujem o niektorý z produktov najlepšie bude porovnávať nemeckú a britskú pobočku. Surface Pro 3 v základnom modeli má podstatne nižšiu cenu v Británii, no vyššie konfigurácie sa pre zmenu oplatí zakúpiť z Nemecka. Všetky ceny je však dobré porovnávať s cenami v slovenských e-shopoch na čo poslúži napríklad portál Heureka.sk, pričom treba dávať pozor na konkrétne konfigurácie.

Ak sa rozhodnete zakúpiť niektorý z produktov v ponuke Microsoft Store, najlepšie bude spraviť tak cez slovenskú pobočku Microsoft Store, ktorá predaj sprostredkuje. Za objednaný tovar zaplatíte cenu, ktorá je uvedená v pobočke odkiaľ nakupujete, doručenie je zdarma a navyše prípadné reklamácie budete riešiť cez slovenskú pobočku. Ak narazíte na zaujímavú ponuku, podeľte sa o ňu v komentároch.

 

27.11.2015

+