MojWindows

Spoločnosť Axis Communications, predstavuje najnovší prírastok do radu kopulovitých sieťových kamier s otáčaním / nakláňaním / priblížením obrazu. Nová kamera AXIS Q6128-E s rozlíšením 4K má vysokú kvalitu obrazu, dokáže veľmi rýchlo otáčať a nakláňať záber a má výkonné priblíženie. Vďaka svojim vlastnostiam je vhodná pre vnútorné i vonkajšie inštalácie, a to aj  v prostredí s náročnými svetelnými podmienkami. Výrobca ju uvádza ako ideálnu pre použitie v miestach, ako sú nákupné centrá, parkovacie plochy a športové štadióny. Kopulovité PTZ kamery Axis vybavené technológiou Axis Sharp Dome umožňujú pokryť výnimočne rozsiahle oblasti – nad aj pod líniou horizontu – a poskytujú výborné prekreslenie detailov v priblíženom zábere. Ako všetky kamery v rade Q61 aj model AXIS Q6128-E podporuje elektronickú stabilizáciu obrazu.

„Naše kopulovité PTZ kamery radu AXIS Q61 zaznamenali veľký úspech vďaka inovatívnej konštrukcii a špičkovým technickým funkciám a tento najnovší prírastok prináša ďalšie obohatenie v podobe 4K rozlíšenia,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications. „Vnímame jednoznačnú potrebu trhu mať k dispozícii PTZ kamery s ultra vysokým rozlíšením, pretože práve tie poskytujú podstatne viac detailov, ktoré sú dôležité pre celú škálu scenárov, vrátane otvorených priestranstiev, križovatiek ulíc a námestí.“

Kamera AXIS Q6128-E môže pracovať bez problémov v rozmedzí teplôt od -50° do 50° C, má vstavanú funkciu rýchleho vysychania („Speed ​​Dry“) a disponuje automatickým odhmlievaním. Medzi vstavané funkcie analýzy obrazu patria detekcia pohybu a funkcie Advanced Gatekeeper, ktoré zabezpečia, aby kamera detekovala objekt v určenej oblasti a automaticky ho sledovala. Vďaka rozhraniu pre programovanie aplikácií Application Programming Interface ponúka možnosti pre inteligentné aplikácie na spracovanie obrazu od tretích strán.

  • Vstavaná ochrana proti prachu, silnému prúdu vody, dažďu, snehu a slnečnému žiareniu.
  • Odolnosť proti nárazom (trieda ochranného krytia IK-08).
  • Detekcia nárazu s automatickým hlásením ako ochrana proti neoprávnenej manipulácii a vandalizmu.
  • Technológie na zvládnutie veľkého rozsahu teplôt „Arctic temperature control“.

Podľa očakávaní by kamera AXIS Q6128-E mala byť k dispozícii v 4. štvrťroku 2015 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

 

 

AXIS Q6128-E

Zdroj: TS

19.11.2015

+