MojWindows

Spoločnosť Western Digital práve oznámila kúpu SanDisk za zhruba 19 miliárd dolárov, čím sa potvrdila špekulácia, že SanDisk hľadá kupcu. Po dohode je SanDisk cenený na 86.50 $ za akciu, čo je o 15 percent viac, než tomu bolo včera.

Tým pádom je oficiálna cena spoločnosti na trhu zhruba 15.4 miliárd dolárov. Táto dohoda teda spojila dve najväčšie spoločnosti, ktoré vyrábajú pamäťové médiá. Napriek tomu, že sme v minulosti videli rapídny rast spoločnosti SanDisk, ich biznis začal v poslednej dobe stagnovať, čo sme mohli zaznamenať aj v prípade Western Digital. Klasické HDD pevné disky totiž v poslednej dobe zatienili SSD pamäťové médiá.

Spojenie týchto dvoch spoločností je teda prospešné aj pre jednu aj pre druhú stranu, pretože SanDisk v podstate predstavuje budúcnosť Western Digital bez klasických točiacich sa diskov. CEO Sanjay Mehrotra sa zrejme pripojí do predstavenstva vo Western Digital po uzavretí dohody. Výkonný riaditeľ, Western Digital, Steve Milligan aj naďalej bude zastávať svoju doterajšiu pozíciu.

Zdroj: techcrunch

21.10.2015

+