MojWindows

Na pôdu Microsoft Surface Pro sa dostáva v poradí ďalší konkurent v podobe nového hybridu od japonskej spoločnosti Toshiba s názvom DynaPad 2 in 1. Obstojí oproti už odskúšanému a kvalitnému Surface Pro alebo je to len ďalší zúfalý pokus konkurencie vyfúknuť spoločnosti Microsoft dominantnú pozíciu na trhu s 2v1 zariadeniami?

Prvým pozitívom tejto novinky na trhu je jej veľkosť a hmotnosť v porovnaní so Surface Pro. DynaPad je totiž ľahšie a aj tenšie zariadenie než jeho konkurent od Microsoftu. Ďalšie pozitívum je prítomnosť dokovacej klávesnice už v základe. Toshiba však zaostáva po hardvérovej stránke a ani displej na tom nie je o nič lepšie. DynaPad totiž disponuje len Full HD displejom, čo je výrazne za opicami oproti Surface Pro 4, ktorý disponuje obrazovkou s rozlíšením 2,736 x 1,824 pixelov a veľmi ostrým obrazom.

Procesor Intel Atom tiež nie je zrovna najadekvátnejšia odpoveď na čipy i3,i5, či i7 Skylake, ktoré sa dodávajú do najnovších Microsoft Surface Pro zariadení. Áno, Atom procesory nie sú tak náročné na výdrž batérie ako typ Skylake, no výkon je to, čo v týchto zariadeniach používateľ hľadá v prvom rade.

Ostatné špecifikácie zatiaľ ostávajú neodhalené, pretože Microsoft a Toshiba trvajú na tom, aby sa v prvom rade odhalili kreatívne vlastnosti zariadení. V balení zákazník taktiež nájde Wacom Active Electrostatics TruPen dotykové pero, ktoré uľahčí prácu so zariadením DynaPad v režime tabletu.

Toshiba DynaPad 2 in 1 sa na trhu objaví začiatkom roka 2016 za cenu začínajúcu na hladine 1 085 $.

Zdroj: pocketnow

13.10.2015

+