MojWindows

Počas včerajšieho oficiálneho spustenia hry Halo 5: Guardians, povedal šéf Xbox divízie Phil Spencer aj drobnú informáciu mimo prostredia Halo. Oznámil totiž, že nové rozhranie New Xbox One Experience, bude pre všetky konzoly Xbox One dostupné už 12. novembra. New Xbox One Experience, ako novinku označuje Microsoft, prinesie nové pracovné rozhranie, rôzne vylepšenia výkonu ale hlavne dlho očakávanú spätnú kompatibilitu hier z predošlej generácie Xbox 360.

 Rozhranie je postavené na jadre operačného systému Windows 10 a bude obsahovať aj funkcie ako  Microsoft Edge, či Cortana. Na tú si ale užívatelia budú musieť počkať do budúceho roka. Momentálne je Microsoft sústredený hlavne na to, aby priniesol svižné prostredie bez chýb a spomínanú podporu hier, ktorou poteší snáď každého hráča.

Rozhranie prechádza intenzívnym testovaním v rámci programu Xbox One Preview, pričom len nedávno bolo sprístupnené všetkým jeho členom. Do vydania však stále zostávajú viac ako dva týždne a vývojári tak majú ešte  dostatok času popracovať na vyriešení prípadných nedostatkov.

27.10.2015

+