MojWindows

Od kedy sa Satya Nadella stal CEO spoločnosti Microsoft, softvérový gigant prichádza každú chvíľu s nejakými novými nápadmi. Tentokrát spoločnosť prišla s úplne novým a štýlovým obchodom, v ktorom si zákazník vie vybrať zo širokej ponuky Windows zariadení počnúc tabletom Surface Pro, fitness náramkami Microsoft Band, konzolou Xbox One a podobne.

microsoft-flaghsip-store

Nový obchod sa nachádza na piatej avenue v New Yorku a rozkladá sa na piatich poschodiach. Jeho súčasťou je aj servisné stredisko a Microsoft chce v budúcnosti v útrobách tohto obchodu realizovať aj rôzne vzdelávacie školenia. Interiér vyzerá veľmi vzdušne a je aj dobre zorganizovaný. Pri každom stole so zariadeniami sú aj stoličky, na ktoré si môžu potenciálni zákazníci sadnúť a vyskúšať si vyhliadnutý produkt.

microsoft-flaghsip-store

Čo je však dosť zarážajúce je fakt, že sa opäť vynárajú rôzne posmešky na adresu Microsoftu v spojení s Apple obchodmi. Niektoré zdroje totiž tvrdia, že Microsoft okopíroval dizajn a nápad obchodu od spoločnosti Apple. Títo ľudia by sa mali nad sebou zamyslieť a konečne otvoriť oči, pretože je to mnohokrát spoločnosť Apple, ktorá kopíruje veci od iných konkurentov, tak ako to napr. urobila s prototypom smartfónu, ktorý ako prvý vymyslela Nokia.

microsoft-flaghsip-store

Pravdou však je, že Microsoft sa snaží vytvárať nové a originálne riešenia, čo len dokazuje jeho hodnota na trhu, ktorá sa od príchodu nového CEO takmer zdvojnásobila. Je síce pravda, že sa softvérovému gigantovi niekedy nepodarí priniesť na trh dokonalý produkt, no snaha sa určite cení viac než neopodstatnené posmešky konkurencie, ktorá nikdy niečo inovatívne nevymyslí.

Zdroj: neowin

27.10.2015

+