MojWindows

Spoločnosť Microsoft včera sa svojej špeciálnej udalosti predstavila ešte viac vlastností, ktorými disponuje HoloLens technológia. Demonštrovala ich použitím novej hry s krycím názvom „Project X-Ray“, kde používateľ bojuje proti rôznym holografickým robotom za pomoci zbrane, ktorá je reprezentovaná analógovou palicou.

HoloLens-1

Čo však zaujalo ešte viac je fakt, že HoloLens technológia oficiálne zavíta na trh začiatkom budúceho roka. Konkrétne to bude v edícii development za cenu 3000 $, čo vôbec nie je malá čiastka a úprimne ma veľmi zaujíma, koľko ľudí si túto prevratnú holografickú technológiu uzavretú v malom počítači zakúpi. Microsoft taktiež spomenul, že počnúc včerajším dňom začne brať návrhy na aplikácie pre HoloLens.

HoloLens-2

Každopádne HoloLens predstavujú veľmi zaujímavú technológiu, ktorá na trh nemá obdobu vďaka tomu, že nie je závislá na mobiloch, iných počítačoch alebo kábloch. Pridávame aj demonštračné video už spomínanej hry Project X-Ray, ktorá vyzerá neuveriteľne vzrušujúco. Roboti v nej dokonca vedia, kde sa v miestnosti nachádzajú prekážky ako steny, či nábytok, a tak každý súboj s nimi je jedinečný.

 

Zdroj: neowin

07.10.2015

+