MojWindows

Spoločnosť Dell v tomto roku priviedla na trh veľmi zaujímavé zariadenie Dell XPS 13. Išlo o notebook s prevratným dizajnom displeja s veľmi tenkým rámikom po okrajoch. Táto atraktívna zmena si ihneď našla podporu u väčšiny zákazníkov a Dell tak udržal krok s konkurenčným Apple Macbook Pro 13.

dell-xps-15

Teraz však na trh Dell uviedol veľkého brata 13 palcového XPS notebooku s názvom Dell XPS 15. Ide ako už z názvu zariadenia vyplíva o 15 palcový notebook, ktorý takisto ako jeho menší súrodenec disponuje veľmi tenkým a atraktívnym rámikom obrazovky. Väčší rozmer displeja taktiež pomohol k tomu, aby Dell do tohto zariadenia implementoval 4K displej. Jediné mínus, čo by trošku mohlo kaziť zážitok z ostrého a kvalitného obrazu 4K rozlíšenia je fakt, že dotyková verzia notebooku bude dostupna len s obrazovkou lesklého prevedenia. Pokiaľ teda nie ste fanúšikom lesklých dotykových displejov, môžete siahnuť po matnej ale len HD verzii.

dell-xps-15

Potešujúci je taktiež fakt, že hnacím motorom XPS 15 sú najnovšie Skylake procesory od spoločnosti Intel. V základnej zostave to bude len typ i3, no náročnejší používatelia si môžu zvoliť aj typ i5, či i7. Nechýba ani port USB typu C, čo znamená, že notebook môžete nabíjať aj prostredníctvom USB kábla. Ten istý port taktiež podporuje ThunderBolt 3.

XPS 15 nie je zrovna herný laptop, no pokiaľ by ste chceli hrať náročnejšie herné tituly, Dell ponúka možnosť osadenia grafického čipu NVIDIA GeForce GTX 960M. Tento typ bohate postačí pri spustení väčšiny hier na obstojných detailoch. Pre používateľov, ktorí uprednosňujú výdrž batérie, máme radu. Zvoľte verziu s i7 procerosom a HD rozlíšením displeja, ktorá dosiala výdrž 17 hodín (orientačne). 4K verzia totiý dosiahla len 10 hodín výdrže, čo je rapídny rozdiel.

Dell XPS 15 je už dostupný v predaji za cenu začínajúcu na 999 $. Žial zatiaľ ešte nie je dostupný na našom trhu.

Zdroj: theverge

09.10.2015

+