MojWindows

Po tom, čo sme mali možnosť vidieť produkty série Predator od spoločnosti Acer na výstave IFA 2015 v Berlíne, predstavila ich aj na Slovensku. Komplexná herná séria Predator zahŕňa nielen notebooky, počítače a tablety, ale aj mobilné telefóny, monitory a časom dokonca aj projektor. Z herných počítačov ide o Predator G3 a G6. Aj keď je „G3-ka“ považovaná za nižšiu sériu po hardvérovej stránke sa od G6 príliš nelíši. Obidva počítače sú osadené poslednou generáciou (Skylake) procesorov Intel Core i5 a i7, operačnou pamäťou s kapacitou až 32 GB a totožne pevnými diskami s maximálnou kapacitou až 12 TB (4x3TB). Drobný rozdiel nastáva pri výbere grafickej karty, kedy je kvôli limitácii zo strany zdroja možné radu G3 osadiť maximálne kartou Nvidia 980 GTX. Predator G6 však disponuje 750W zdrojom, a preto je možné vybaviť ho až grafickou kartou Nvidia GTX 980 Ti, čo je najvýkonnejšia grafika, aká sa momentálne nachádza na trhu.

Acer_Predator_w

Okrem drobného rozdielu v dizajne, disponuje vyššia rada G6 aj tlačidlom Turbo. Po jej stlačení dochádza k automatickému pretaktovaniu komponentov, čo počítač signalizuje aj rozsvietením do červena. Výborná funkcionalita pre hráčov, ktorí vyžadujú maximálny výkon pri hraní hier. Prítomná je aj možnosť jednoduchého rozšírenia úložného priestoru pomocou Hot Swap rámika pre štandardné 3,5 palcové disky. Nakoľko sa predpokladá, že vďaka prepracovanému dizajnu budú počítače série Predator umiestnené priamo na stoloch je výbornou vychytávkou pre hráčov vysúvateľný držiak na sluchátka. Pred koncom tohto roka by sa na slovenský trh mala dostať trojica konfigurácii obidvoch modelov. Ceny sa v závislosti na konkrétnej konfigurácie pohybujú od 900 až po 3000 euro, čo už je skutočne rana pre peňaženku.

Nechýbala ani dvojica herných notebookov, ktoré nesú názvy Predator 15 a Predator 17.  Zatiaľ čo menší  Predator 15  váži 3,45 kg, jeho väčší kolega bude ťažší len o necelých 500 gramov. Ide o notebooky s pekným dizajnom a robustným telom určené pre pravých hráčov, ktorí chcú skutočne len hrať a nič iné. Po technickej stránke budú vybavené procesormi Intel Core rodiny Skylake, grafickou kartou GTX 980M a operačnou pamäťou DDR4 do veľkosti 32 GB. Predator 17 navyše môže disponovať rozlíšením obrazovky až 4K. Chladenie obidvoch modelov sa pýši pokročilým systémom ochrany proti prachu, automatickou reguláciou otáčok a možnosťou optickú mechaniku nahradiť za dodatočný ventilátor.

Klávesnica obsahuje viacfarebné podsvietenie a disponuje aj programovateľnými tlačidlami, ktoré je možné nastaviť pomocou dodávaného softvéru. Funkcia Killer DoubleShot Pro by mala osloviť práve hráčov online hier. Kombinuje v sebe vlastnosti LAN a WiFi pripojení, vďaka čomu zaručuje maximálny prietok dát a minimalizuje odozvu.  V útrobách notebooku Predator 15 sa nachádza dvojica reproduktorov v kombinácii so subwooferom poskytujúca celkový výkon 6W. Väčší kolega v sebe ukrýva reproduktory hneď štyri a disponuje tak celkovým výkonom 12 W.

Acer Predator w2jpg

Spoločnosť Acer myslela aj na svoje staršie, no populárne notebooky série Aspire V15 a V17 Nitro. Tie budú po novom vybavené taktiež procesormi Intel Core i5 a i7 rodiny Skylake, funkciou Dust Defender a grafickými kartami Nvidia GTX 950M a 960M.

12.10.2015

+