MojWindows

Od dnešného dňa má na trhu už aj spoločnosť LG zastúpenie v rade Windows 10 notebookov. Konkrétne ide o zariadenia z edície Gram Ultra. LG si pripravilo 3 modely pre amerických používateľov, ktorých predaj budú mať na starosti Microsoft a Amazon.

Gram-Ultra

Na týchto zariadeniach však nenájdeme ani dotykový displej, ani RealSense kameru, čo pri systéme, ktorý podporuje celú škálu dotykových gest a disponuje funkciou Windows Hello nie je na zahodenie. Zariadenie by sme mohli prirovnať ku konkurencii v podobe Apple Macbook Air. Pod hliníkovým telom sa skrýva hnací motor v podobe procesorov i5 alebo i7 piatej generácie, ktoré sa však výrazne podpísali na výdrži batérie. Tá totiž pri testovaní dosiahla výdrž len 7 a pol hodiny.

Gram-Ultra

So špecifikácií tu máme ďalej tradične Full HD IPS displej, 8 GB operačnú pamäť RAM typu DDR3L a kruh uzatvára 128 GB SSD uložisko pri štandardnej výbave. Ďalšou zaujímavosťou tohto notebooku je jeho názov „Gram“. Je v ňom umiestnený zámerne, pretože zariadenie váži len 980 gramov, čo ho robí ľahším než je to u jeho rivala v podobe 11 palcového Apple Macbook Air.

Gram-Ultra

Dostupnosť tohto zariadenia na trhu začína od dnešného dňa na cenovej hladine od 899.99 $.

Zdroj: neowin

29.09.2015

+