MojWindows

Spoločnosť Epson uviedla na trh nové všestranné projektory, ktoré sú navrhnuté pre použitie v domácnosti aj kancelárii. Každý model ťaží z 3LCD technológie, ktorá má zabezpečovať vynikajúcu kvalitu obrazu. Ku kvalitnému obrazu aj v jasne osvetlených miestnostiach pomáha taktiež zhodne vysoký biely a farebný svetelný výstup, ktorý sa pohybuje medzi 3000 až 3200 lúmenmi v závislosti od konkrétneho modelu. Celá rada ponúka kontrastný pomer 15 000 : 1, ktorý poskytuje dobré vykresľovanie detailov pri premietaní. Epson myslí aj na fakt, že väčšina bežných užívateľov sa nechce prplať s náročnou údržbou, lampa a vzduchový filter tak majú životnosť až 5000 hodín (pri použití ekonomického režimu výrobca uvádza životnosť lampy až na 10000 hodín). Model EB-U32 a EB-W32 navyše obsahuje vstavaný Wi-Fi adaptér, no k ostatným modelom je možné dokúpiť adaptér Epson ELPAP10. Vďaka technológií rozdelenia projekčnej plochy, ktorou disponuje každý z modelov je možné premietať dve rozličné snímky súčasne, čo je praktické pri práci na viacerých projektoch. Všetky modely v rade sú tiež vybavené vstupom HDMI pre ľahké zobrazenie digitálneho a zvukového obsahu, reproduktorom s výkonom 1 alebo 2 Watty, ako aj časovačom a tlačidlom pre dočasná vypnutie zvuku a obrazu.

Medzi výhody nových produktov, ktoré Epson uvádza patrí bezproblémová inštalácia všetkých modelov, ich jednoduchá prenositeľnosť pomocou pribalenej brašne a vertikálna ako aj horizontálna korekcia lichobežníkového skreslenia. Práve vďaka nej má byť možné projektor umiestniť do radu pozícií bez toho, aby dochádzalo k deformácii premietaného obrazu. Na premietanie fotografií, videí alebo dokumentov z mobilných zariadení slúži aplikácia iProjection, ktorá však vyžaduje bezdrôtové pripojenie pomocou spomínaného adaptéru Epson ELPAP10.

Prehľad natívneho rozlíšenia, ktoré jednotlivé modely ponúkajú:

WUXGA – 1920×1200 pixelov- model EB-U32 a EB-U04

WXGA – 1366×768 pixelov – model EB-W32, EB-W31 a EB-W04

XGA – 1024×768 pixelov – model EB-X31

SVGA – 800x 600 pixelov – model EB-S31 a EB-S04

u32s02_wbw

 

Roman Vejražka, Business Account Manager spoločnosti Epson Europe zodpovedný za projektory dodáva: „Chceli sme, aby táto rada priniesla zábavu celej rodine. Tieto projektory môžu používať nielen rodičia k predstaveniu vysokokvalitných prezentácií na pracovisku aj v domácej kancelárii, ale aj deti na sledovanie rozprávok vo svojej izbe. Večer sa môže celá rodina zísť v obývacej izbe a pomocou projektora premietať film alebo prezerať rodinné fotografie. „

white_32Kompletný rad projektorov je v predaji dostupný už tento mesiac za odporúčanú cenu od 257,50 EUR pri modeli EB-S04 až po 665,78 EUR za model EB-U32.

Zdroj: tlačová správa

24.09.2015

+