MojWindows

Spoločnosť Toshiba uvádza na európsky trh bezdrôtový SSD disk Canvio AeroMobile, ktorý v sebe skĺbil výhody a kapacitu prenosného úložiska s odolnosťou a výkonom SSD diskov. Vďaka zabudovanej funkcii bezdrôtového pripojenia a vysokorýchlostného portu USB 3.0 umožňuje plynulé a rýchle zálohovanie a prácu s dátami, pričom naraz dokáže pracovať až s ôsmimi pripojenými zariadeniami. Canvio AeroMobile predstavuje centrálne úložisko dát pre smartfóny, notebooky, tablety a PC. Ponúka kapacitu 128 GB, ktorú je možné rozšíriť pomocou zabudovaného slotu na SD kartu. Disk je tak ideálny na zálohu dovolenkových fotiek, rodinných videí alebo osobných dát. Vďaka použitiu technológie SSD je Canvio AeroMobile navyše odolnejší voči otrasom a vibráciám ako štandardné externé disky.

Canvio_AeroMobile_00_beauty

Vďaka ľahkej a kompaktnej konštrukcii – váži 120g a jeho rozmery sú 63 mm x 123,2 mm x 12,5 mm – sa bezdrôtový disk vôjde aj do kapsy. Funkcia Internet Pass-Thru Mode navyše umožňuje prístup na internet a prácu s dátami na disku súčasne. Generálny riaditeľ Storage Peripherals Division, Arnaud Bonvarlet sa nechal počuť, že disk Canvio AeroMobile bol vytvorený za účelom poskytnúť väčšiu slobodu pri zálohe a zdielaní dát, no zároveň zachovať istotu, že všetky súbory sú uložené v bezpečí.

Bezdrôtový SSD disk Canvio AeroMobile prichádza s batériou, ktorá ho dokáže napájať až 8 hodín pri nepretržitom streamovaní dát. Disk je kompatibilný s operačnými systémami Windows 7 a vyššími, Mac OS X 10.7 a 10.8, iOS verzie 5.1 až 7 a Android verzie 2.3 až po 4.2. Na európskom trhu bude dostupný čoskoro za cenu pohybujúcu sa na úrovni 140 euro. Pre viac informácií navštívte oficiálnu stránku výrobcu.

 

Zdroj: tlačová správa

04.08.2015

+