MojWindows

Spoločnosť Samsung  predstavila monitor SE370, ktorý je vôbec prvým monitorom na trhu podporujúcim bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení. Bude dodávaný vo verziách s veľkosťou uhlopriečky 23,6 alebo 27 palcov a umožní užívateľom odpútať sa od zbytočných káblov a nabíjacích portov. Vybavený pokročilými technológiami ponúka model SE370 užívateľom okrem vynikajúcej kvality obrazu aj premyslený dizajn a vysokú praktickosť pre použitie doma aj v práci. Monitor SE370 spoločnosti Samsung funguje so všetkými mobilnými zariadeniami podporujúcimi štandard bezdrôtového nabíjania Qi vyvinutý konzorciom WPC.

„Technológia bezdrôtového nabíjania podporuje aktívny životný štýl našich zákazníkov, ktorí stále viac používajú svoje mobilné zariadenia na prístup k informáciám a ku komunikácii s ostatnými. Ak ich zbavíme spleti káblov na ich pracovných stoloch, pomôžeme im používať mobilné zariadenia inteligentnejšie,“ uviedol Seok-gi Kim, senior viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Náš inovatívny monitor SE370 umožňuje vďaka integrácii bezdrôtového nabíjania užívateľom výrazne zvýšiť efektivitu doma aj v práci. Stáva sa tak ďalším významným míľnikom v dlhej histórii prípadov, keď sme daný produkt uviedli na trh ako prvý v odbore.“

SE370_MG_4903

Pohodlné bezdrôtové nabíjanie mobilných prístrojov
Pre optimálne pohodlie a produktívny multitasking nahrádza monitor SE370 niekoľko nabíjacích portov, ktorými sú vybavené iné monitory, jedinou okrúhlou nabíjacou plochou zabudovanou do stojanu monitora. Stačí, aby používatelia jednoducho položili svoj prístroj na túto nabíjaciu plochu a automaticky sa spustí nabíjanie, čo je signalizované aj rozsvietením LED diódy.

Zraková pohoda a špičková kvalita obrazu
Monitor SE370 ponúka funkcie znižujúce únavu zraku pre dlhodobé pracovné nasadenie. Režim monitora šetriaci zrak vyhodnocuje svetelné podmienky, za ktorých sa prístroj používa a znižuje škodlivé účinky modrého svetla na oči. Monitor tiež zaisťuje pohodlné sledovanie prostredníctvom výkonného panelu Plane-to-Line-Switching s maximálnym rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Ten navyše zabezpečuje optimalizované sledovanie v širokom zornom uhle 178 stupňov, ako aj vynikajúcu kvalitu živého a zreteľného obrazu pri jase na úrovni až 300 cd/m2.

SE370_001_Front_White

Lepší herný zážitok
Integrovaná podporná technológia AMD FreeSync synchronizuje obnovovaciu frekvenciu monitoru so snímkovou frekvenciou grafickej karty AMD, čím minimalizuje zasekávanie a oneskorovanie pri hraní hier a prehrávaní videozáznamov. Doba odozvy monitora, ktorá dosahuje 4 ms, navyše umožňuje hladké a plynulé sledovanie aj tej najrýchlejšej akcie na obrazovke bez rozmazaných pohybov. Jedinečný herný režim, ktorý detekuje zmeny v scénach a okamžite odstraňuje rozmazané obrazy, vylepšuje farby a upravuje kontrast pre zabezpečenie lepšej zreteľnosti, je možné rýchlo aktivovať jediným stlačením tlačidla.

Energetická účinnosť a dômyselný dizajn
Nová funkcia Eco Saving Plus znižuje jas obrazovky pre dosiahnutie vyššej energetickej účinnosti. Okrem dvoch štandardných manuálnych nastavení je tu aj automatické nastavenie, ktoré znižuje spotrebu energie o približne 10 percent v závislosti na luminiscencii čiernych plôch obrazovky v automatickom režime zobrazenia obrazovkových ponúk. Monitor SE370 dodáva domácemu i pracovnému prostrediu na modernom estetickom a príjemnom vzhľade. Ultratenký rámik a polopriehľadná modrá povrchová úprava rámujú zo všetkých štyroch strán elegantné, biele lesklé telo monitora.

SE370_005_Dynamic_White

Konektivita je pokrytá pomocou portou: HDMI verzie 1.4, DisplayPort  verzie 1.2 a klasického portu D-sub. Monitor Samsung SE370 bude na slovenskom trhu dostupný od septembra 2015. Odporúčaná cena 24-palcovej verzie je 259 € a pri 27-palcovej verzii 354 €.

Zdroj: tlačová správa

04.08.2015

+