MojWindows

Počas hernej výstavy Gamescom 2015 zverejnilo štúdio Take-Two Interactive ukážku pripravovanej hry Mafia 3. Dej hry sa odohráva v roku 1968, elegantné obleky, saká a klobúky prvých dvoch dielov série Mafia nahradili výstredné účesy a pestrofarebne šaty, navyše sa presúvame zo starého známeho Empire Bay do nového New Orleansu. Šesťdesiate roky boli obdobím kedy v Amerike panovalo rasové napätie, ktoré sa vystupňovalo v roku 1968, kedy zavraždili Martina Luthera Kinga. Zároveň však narastal protivojnový segment, nakoľko široká verejnosť chcela ukončenie vojnového konfliktu vo Vietname. Hlavný hrdina Lincoln, ktorý je černochom aj vojnovým veteránom, tak musí čeliť krutej realite oboch konfliktov popri tom, ako sa snaží nájsť miesto, ktoré by mohol nazývať domovom.

Počas tohto búrlivého obdobia visí vo vzduchu mrak korupcie a mesto sa tak stáva rajom organizovaného zločinu. Talianska mafia ovláda nelegálny hazard, drogy a prostitúciu, zatiaľ čo si skorumpovaná polícia a politici plnia kapsy.  Lincoln, ktorý ako dieťa osirel, získava zdanie rodiny v černovskom gangu, nachádzajúc náhradného otca a brata, po ktorých dlho túžil. No keď je Lincolnova nová rodina zradená a vyvraždená talianskou mafiou, stáva sa posadnutý myšlienkou na pomstu. Rozpútava brutálnu vojnu proti Talianom, čim narúša rovnováhu síl v špinavom podsvetí New Orleansu. Ako príbeh postupne napreduje, Lincom objavuje spojencov v radoch ostatných kriminálnikoch a buduje svoje impérium. Medzi inými mu bude asistovať aj starý známy Vito Scaletta, ktorého poznáme ako hlavného hrdinu z Mafie II.

Počas fascinujúceho príbehu Mafie III si hráči vyberú, ktorou cestou ku pomste sa vyberú. Buď svoju kriminálnu ríšu vybudujú pomocou  prefíkanosti, prenasledovania a podvodov, alebo sa rozhodnú použiť ohromujúce násilie, silu a strelné zbrane.

Hoci trailer obsahuje české titulky, lokalizácie vo forme dabingu ako to bolo u predošlých hier Mafia sa pravdepodobne nedočkáme. Dátum vydania hry je stanovený na budúci rok a hra vychádza na platformy PC, Playstation 4 a Xbox One.

Zdroj: businesswire

05.08.2015

+