MojWindows

Spoločnosť ADATA Technology, výrobca výkonných pamäťových modulov DRAM a produktov založených na čipoch NAND Flash, dnes uviedol SSD disk Premier SP550. V disku je využitá technológia TLC pamäťových buniek, vďaka čomu predstavuje cenovo dostupné riešenie pri poskytnutí rozumného výkonu. Premier SP550 je prvým diskom spoločnosti ADATA s kontrolórom Silicon Motion SM2256, používajúci firmvérovu technológiu NANDXtend, ktorá zahŕňa funkcie ako data shaping, LDPC ECC a RAID engine pre vyššiu ochranu dát, zlepšenie stability a spoľahlivosti. Pre zvýšenie výkonnosti bola implementovaná aj technológia SLC caching.

“Uvedenie SSD ADATA Premier SP550 s radičom SM2256 predstavuje míľnik v adaptácii SSD,” ako povedal Nelson Duann, viceprezident produktového marketingu Silicon Motion. “SSD postavené na TLC výrazne zlepšujú dostupnosť vysokého výkonu pri nízkej spotrebe SSD.”

Disk prináša špičkovo vyladený výkon, spoľahlivosť pre dáta, vysokú životnosť a predstavuje rozumný upgrade z pohľadu ceny voči výkonu. Podporuje tiež režim SATA DevSlp, čím znižuje spotrebu elektrickej energie a poskytuje tak dlhšiu výdrž pri práci na notebooku ako klasický disk. S opravou chýb low-density parity, alebo LDPC ECC, sa minimalizujú chyby dát a predlžuje sa život SSD. Smart data shaping udržuje konzistentnosť operácii a zabraňuje nadmernému opotrebeniu NAND flash rovnomerným rozdeľovaním záťaže disku, zatiaľ čo RAID engine zvyšuje spoľahlivosť dát. Dodávaný softvér zahŕňa aj Acronis True Image HD pre rýchlu migráciu dát na nový systém (duplikovanie starého disku na nový) a softvér ADATA Toolbox, ktorý obsahuje nástroje na monitorovanie a manažovanie SSD, kontrolu stavu, úrovne opotrebenia a zisťovanie informácií o životnosti disku. V ponuke budú disky s kapacitami 120, 240 a 480 GB, ktorých rýchlosť čítania dosahuje úroveň 560 MB/s a zápisu zase 410 MB/s.

SP550_beveled_480GB

 

Zdroj: tlačová správa

06.08.2015

+