MojWindows

Spoločnosť Dell pred niekoľkými dňami predstavila 12-palcový tablet vo verzii Rugged. V tomto prevedení už vyrába notebooky, ktoré využíva okrem iných armáda USA a záchranné zložky po celom svete. Tablet Dell Latitude 12 Rugged má displej chránený špeciálnym sklom Gorilla Glass 3, navyše je čitateľný aj pri ostrom slnku a odolný voči prachu, vysokým teplotám či vlhkosti. Jeho výkon zabezpečuje piata generácia procesorov Intel Core M a výdrž na batériu sa vyšplhala na 12 hodín.

Latitude 12 Rugged Tablet

Tablet Dell Latitude 12 Rugged spĺňa vojenský štandard MIL-STD-810G a má certifikát odolnosti IP-65. Osadený je SSD diskom s maximálnou kapacitou 512 GB. Konektivitu zabezpečujú moduly 802.11ac Wi-Fi, GPS a voliteľný modul pre širokopásmové bezdrôtové pripojenie k internetu. O chladenie sa stará štvrtá generácia systému QuadCool, ktorá zabezpečí ochranu proti prehriatiu aj pri teplotách, ktoré sú bežné napríklad v oceliarniach. O bezpečnosť dát sa starajú technológie Dell Data Protection, Intel vPro a čip Intel TPM 1.2. K zariadeniu je možné objednať službu Dell ProSupport Plus pre počítače a tablety, vďaka ktorej sú problémy na zariadení detekované a odstraňované na diaľku ešte skôr, ako by mohli reálne ovplyvniť funkcie a výkon tabletu.

Pre pohodlné pripojenie tabletu k periférnym zariadeniam kdekoľvek v teréne alebo v kancelárii slúži špeciálny pogo-pin konektor, ktorým sú vybavené aj prídavné zariadenia. K tabletu je tak možné dokúpiť napríklad dokovaciu stanicu, stojan pre umiestnenie do vertikálnej polohy alebo držiak do auta. Na výber je aj špeciálna podsvietená klávesnica, ktorá zároveň slúži ako kryt tabletu s certifikátom odolnosti IP-65 (odolná voči prachu, vode a nárazom). Na Slovensku bude tablet Dell Latitude 12 Rugged dostupný od augusta u partnerov a distribútorov spoločnosti Dell.

Zdroj: tlačová správa

30.07.2015

+