MojWindows

Gears of War: Ultimate Edition je plne remastrovaná verzia originálu Gears of War, ktorý vyšiel v roku 2006. Napriek tomu, že mnoho starých hier, ktoré sú prerobené pre systémy súčasnej generácie, prechádzajú len menšou grafickou úpravou, táto verzia ponúka kompletnú prerábku hernej grafiky, nové kampaňové a multiplayerové misie a mnoho ďalších vylepšení. O pripravovanej hre Gears of War: Ultimate Edition sme sa dozvedeli počas tohtoročnej konferencie E3.

Dej hry Gears of War sa odohráva na planéte Sera, kde ľudstvo zažíva už 14 rokov trvajúcu vojnu proti odporným kreatúram patriacim k rase známej ako Locusti. Mohutní vojaci Marcus Fenix a Dom Santiago musia bojovať po boku svojich kolegov z Delta Squad počas toho, ako sa pokúsia nájsť podzemné nory Locustov a odpáliť tam bombu, ktorá zaistí víťazstvo ľudskej rasy raz a navždy.

Gears-of-War-Ultimate-Edition-preview-screens-05

Séria Gears of War priniesla niekoľko zaujímavých herných mechanizmov. Prvým je takzvaný „Roadie Run“, kedy sa postava prikrčí a vysokou rýchlosťou beží v ústrety svojmu cieľu. Druhým je intuitívny systém krytia, ktorý umožňuje počas bojov kryť sa za stenami a rôznymi troskami, vďaka čomu si hrdina neraz zachráni život. Z krytu môže následne vykukovať a strieľať po nepriateľoch. Posledným je mechanizmus aktívneho nabíjania zbraní. Keď hráčovi dochádzajú náboje v zásobníku stlačí vybrané tlačidlo a postava v priebehu pár sekúnd nabije zbraň. Je tu však možnosť v správnej chvíli počas dopĺňania nábojov znova stlačiť tlačidlo nabíjania, vďaka čomu dôjde k okamžitému doplneniu zásobníka. Avšak v prípade, že hráč nevystihne správny okamih, nie len že zbraň nenabije okamžite, ale navyše mu celý proces potrvá dlhší čas.

Gears of War: Ultimate Edition prešla počas svojho vývoja niekoľkými fázami beta testov, ktoré zaručujú, že väčšina neduhov bola odstránená. Jednoznačne najviditeľnejším vylepšením prešla grafická stránka hry. Hra teraz beží v rozlíšení 1920 x 1080 pixelov a multiplayerový mód bol optimalizovaný na 60 snímkov za sekundu. Okrem toho všetky modely prešli výraznými úpravami, vďaka ktorým hra vyzerá fantasticky. Microsoft venoval špeciálnu pozornosť aj tváram postáv. Pretože, aj keď herné videá vyzerali výborne už v pôvodnej verzii, hlavne na ústach postáv bolo vidieť, že sa hýbu akosi roboticky. To na vylepšených modeloch tvárí nehrozí, tie teraz navyše dokážu zachytiť viac výrazov a emócii. Drobnými zmenami prešli aj uhly hernej kamery. Remastrovaný bol aj zvuk celej hry, ktorý je teraz vo formáte Dolby 7.1 Surround. Navyše oproti pôvodnej konzolovej verzii bolo pridaných približne 90 minút kampane, ktorá bola prítomná len v pôvodnej PC verzii hry. Vývojári pridali aj novú, štvrtú obtiažnosť hry, Casual, ktorá by mala pomôcť uviesť nových hráčov do sveta Gears of War. Pôvodný Casual mód hry sa v Gears of War: Ultimate Edition nachádza pod označením Normal.

Napriek tomu, že vynovený Gears of War nebude obsahovať populárny kooperatívny mód Horde, v ktorom hráči bojujú proti 50 vlnám nepriateľov, ponúka našlapaný multiplayer. Ultimate Edition obsahuje všetky pôvodné multiplayerové mapy vrátane tých, ktoré boli pridané formou sťahovateľného obsahu (DLC), ale aj tri úplne nové mapy. Gears of War: Ultimate Edition teda hráčom ponúkne krásnych 19 máp. Ku štyrom pôvodným multiplayerovým módom: Warzone, Assasination, Execution a Annex pridávana Ultimate Edition tri nové: Team Death Match, King of the Hill a Gnashers 2v2. Medzi ďalšie vylepšenia multiplayerovej hry patria dedikované servery, podpora lokálnej sieťovej hry a Spectator mód. Ten v multiplayerových hrách rezervuje dva extra sloty umožňujúce sledovanie hry. Ďalšou novinkou v hre je postupový systém, v ňom budú hráči získavať skúsenosti a levely za bojovanie v multiplayerových zápasoch. Zvyšovaním levelu si hráči budú postupne odomykať nové herné postavy, vrátane 17 postáv z Gears of War 3.

Gears-of-War-Ultimate-Edition-preview-Brumak

Gears of War: Ultimate Edition vychádza pre konzolu Xbox One 25. augusta. Ľudia, ktorí si ju zakúpia, zároveň dostanú exkluzívny prístup do Gears 4 multiplyer bety, ktorá je plánová na jeseň 2016. Hra je dostupná v dvoch edíciách: Standard za 39.99 dolárov a Deluxe za 59.99 dolárov. Deluxe verzia oproti Standardu obsahuje 46 animovaných zbraňových skinov spolu s dvoma postavami do multiplayerových zápasov.

Verzia určená pre PC by mala vyjsť následne niekoľko mesiacov po tej konzolovej. Hráči, ktorí si plánujú zahrať verziu určenú pre Windows 10, sa môžu tešiť na ďalšie optimalizácie špeciálne určené pre PC verziu. Medzi ne patrí: podpora 4K monitorov, podpora Directx 12, neobmedzená obrazová frekvencia a ovládanie pomocou klávesnice s myšou alebo ovládačov pre Xbox.

 

 

27.07.2015

+