MojWindows

Spoločnosť Toshiba uvádza na slovenský a český trh profesionálny oddeliteľný notebook a tablet v jednom, Toshiba Portégé Z20t. Ide o prémiový model s 12,5-palcovým, matným dotykovým Full HD IPS displejom s podporou ovládania pomocou 10 prstov, pokročilými bezpečnostnými funkciami a možnosťou rukou písaných poznámok pomocou špeciálneho pera Wacom. Tento prenosný počítač zodpovedá nárokom pokročilého firemného využitia a umožňuje kompletný IT manažment.

Výkonný tablet aj notebook

Portégé Z20t je svojim tvarom a širokou škálou prvkov pre flexibilné využitie dokonalým zariadením pre profesionálov. Aj napriek tomu, že procesor a ďalší výpočtový hardvér je vstavaný v tablete bez nutnosti aktívneho chladenia, poskytuje vysoký výkon pre akúkoľvek profesionálnu činnosť.

Otočná dokovacia stanica s podsvietenou klávesnicou odolnou proti poliatiu a doplnkovou vstavanou batériou ho umožňuje použiť ako výkonný notebook pre plnohodnotnú prácu alebo ako efektívny prezentačný nástroj pre viac ľudí. Doplnkový digitizér Wacom, ktorý je súčasťou niektorých konfigurácii poskytuje vynikajúcu rozpoznateľnosť ručného písania. Používateľ si tak môže písať poznámky alebo kresliť diagramy priamo na displeji rýchlo a prehľadne dokonca už počas pracovného stretnutia. Vzhľadom k profesionálnemu určeniu tohto zariadenia, nechýba okrem touchpadu pod klávesnicou, ani ovládač AccuPoint.

Portege_Z20t-B_14_with_screen

Malé rozmery i hmotnosť, obrovská výdrž na batérie

Srdcom, ktoré poháňa tento ľahko prenosný prístroj je nový výkonný procesor Intel Core M Series, ktorý zvládne aj najnáročnejšie aplikácie. V režime notebooku sa vďaka kombinácii batérie v tablete aj v klávesnici pýši Portégé Z20t výdržou batérie až neuveriteľných 16 hodín. Pri práci v režime tabletu sa výdrž batérie pohybuje na úrovni 8 hodín. Tento fakt skvele dopĺňa tiež informácia o jeho hmotnosti a rozmeroch. Hmotnosť 799 g a hrúbka 8,8 mm v režime tabletu alebo hmotnosť od 1,59 kg v režime notebooku. Zaujímavosťou je skutočnosť, že pri práci sa najskôr vybíja batéria v dokovacej stanici. Naopak v režime nabíjania sa primárne dobíja batéria v tablete, a až potom sa na rad dostáva batéria v klávesnici.

Bezpečnosť pre firmy

Portégé Z20t ponúka širokú škálu pokročilých funkcií navrhnutých pre zabezpečenie dôležitých obchodných dát, vrátane služby Toshiba EasyGuard. Funkcia Trusted Platform Module chráni dáta na lokálnom úložisku a Intel Active Management Technology umožňuje IT oddeleniam spravovať zariadenia na diaľku. Model taktiež prešiel náročnými previerkami, vrátane testu HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test), vykonávaného nezávislým nemeckým inštitútom TÜV Rheinland, ktorého súčasťou je aj pádová skúška z výšky 76 centimetrov. K dispozícii je aj Kensington lock port, ktorým je možné pripevniť klávesnicu ku stolu alebo podložke, pričom v režime zamknutia nie je možné ani oddeliť tablet od doku.

Portege_Z20t-B_beauty_03_with_screen

Konfigurácie na trhu

Výkonnejšia konfigurácia, ktorá sa dostáva na trh nesie označenie Toshiba Portégé Z20t-B-10C. Je osadená procesorom Intel Core M-5Y71 Vpro, operačnou pamäťou veľkosti 8GB, grafickou kartou Intel HD Graphics 5300 a SSD pevným diskom s kapacitou 256GB. Samozrejmosťou je podpora Bluetooth verzie 4.0 + LE, Wireless LAN 802.11ac (a/b/g/n) ako aj technológia Intel WiDi. Tento model obsahuje vyššie spomínané pero Wacom pre zaznamenávanie rukou písaných poznámok.

Druhou konfiguráciou je Toshiba Portégé Z20t-B-10E. Tá je na rozdiel od predošlého modelu osadená procesorom Intel Core M-5Y31, 4GB operačnej pamäte, SSD diskom s kapacitou 128GB a nie je doplnená digitizérom Wacom.

Obidve konfigurácie sú už v predaji, a do konca júla sú dostupné za akciové odporúčané koncové ceny. Výkonnejší model Z20t-B-10C stojí 1791€ a Z20t-B-10E je aktuálne na trhu za 1227€. V cene je zahrnutá trojročná onsite záruka, ktorá zaručuje vykonanie opravy priamo u zákazníka s odozvou do druhého pracovného dňa od nahlásenia poruchy.

Zdroj: tlačová správa

10.06.2015

+