MojWindows

Spoločnosť Microsoft pridala do OS Windows 8.1 nový nástroj. Jedná sa o spánkovú štúdiu, ktorá dokáže zistiť aké procesy a aplikácie spotrebujú najviac energie. Pokiaľ ste užívateľ, ktorý potrebuje aby jeho batéria vydržala maximálnu možnú dobu, spánková štúdia je presne to, čo Vám v tom môže pomôcť

Naneštastie tento nástroj funguje len vtedy, keď je zariadenie v InstantGo spiacom režime. InstantGo je vlastnosť Windows 8.1, ktorá sa predným nazývala pohotovostný režim vo Windows 8. Narozdiel od iných režimov umožňuje systému spať pokiaľ sa aktualizujú aplikácie na pozadí. Taktiež je systém kedykoľvek pripravený vyskočiť z tohto režímu do normálu. Je dôležité spomenúť, že tento nástroj nie je prístupný pre všetky Windows 8.1 zariadenia. Ak chcete zistiť, či ho môžete použiť, stačí si otvoriť príkazový riadok a zadať príkaz powercfg /a.

powercfg

power

 Ak Vám po jeho zadaní vyskočí odpoveď Standby <Connected> potom je možné postupovať podľa inštrukcií na Windows Experience blogu a aktivovať spánkovú štúdiu. Po jej zapnutí Vám nástroj vygeneruje HTML súbor s piatimi dôvodmi prečo Vášmu zariadeniu vždy dojde energia, keď ju potrebujete najviac.

Zdroj: engadget

11.06.2015

+