MojWindows

Microsoft po akvizícii viacerých startupov ako je napríklad aplikácia Acompli, ktorú neskôr prerobil na Outlook, či aplikácie Sunrise si pripisuje ďalší cenný „skalp“ v podobe rozšírenia svojho portfólia o známu aplikáciu Wunderlist s viac ako 13 miliónmi aktívnych používateľov. Samotná aplikácia pritom neponúka žiadne prelomové funkcie, v podstate sa jedná o jednoduchú aplikáciu, ktorá slúži na sprehľadnenie vašich denných aktivít a úloh. Avšak aj napriek tomu, si svoju popularitu aplikácia dokázala vybudovať hlavne vďaka priateľskému používateľskému prostrediu, ktoré je typické svojou jednoduchosťou a eleganciou.

Eren Megiddo, ktorý pôsobí v Microsofte na pozícii generálneho manažéra (pre OneNote) na margo akvizície aplikácie Wunderlist povedal:

Pridanie aplikácie Wunderlist do portfólia produktov Microsoftu korešponduje s našou ambíciou „znovuobjavenia“ produktivity mobilných telefónov. V nadväznosti na rozmach aplikácií Microsoft Office, OneNote, Skype pre podnikanie, rovnako aj akvizície aplikácií Sunrise a Acompli je to (poznámka redakcie: akvizícia Wunderlist-u) ďalším dôkazom toho, že Microsoft to myslí vážne so záväzkom dodávania aplikácií skrz všetky platformy, ktoré naši zákazníci používajú…

Ďalej, podľa slov Christian-a Reber-a, autora aplikácia, akvizícia Wunderlist-u bude prebiehať nasledujúcich šesť mesiacov, počas ktorých sa dočkáme aj rady nových funkcionalít.

V prípade, ak by ste chceli zistiť začo Microsoft údajne zaplatil až 100 miliónov dolárov, tak aplikáciu nájdete vo Windows Phone Store.

Zdroj: Wunderlist.com, Windowscentral.com

 

05.06.2015

+