MojWindows

Doplnok Adobe Flash umožňuje webovým stránkam zobrazenie rôznorodého obsahu, no niekedy až príliš zbytočne vyťažuje batériu prenosných zariadení, a tak sa Google v spolupráci s firmou Adobe rozhodli tomuto problému pozrieť na zúbok. Riešenie prichádza vo forme „inteligentného“ pozastavovania nepotrebného obsahu na webových stránkach. Akonáhle začne užívateľ prehliadať stránku, ktorá využíva rozšírenie Flash, prehliadač pozastaví prehrávanie obsahu, akým sú animácie, ktoré nie sú pre stránku „klúčové“, pričom ostatný relevantný obsah ako napríklad video, bude spustený bez akéhokoľvek prerušenia. Ak by predsa len došlo k pozastaveniu obsahu, ktorý je pre používateľa podstatný, stačí kliknúť na tlačidlo umožňujúce pokračovať v jeho prehrávaní.

Funkcia, ktorá je aktuálne dostupná v beta verzii populárneho prehliadača, by mala byť po inštalácii štandardne zapnutá. Ak by ju však používateľ chcel vypnúť, môže tak spraviť v pokročilých nastaveniach prehliadača.

Pomocou zavedenia tejto funkcie Google sľubuje podstatne znížiť spotrebu batérie, čo má umožniť používateľom prehliadať web dlhšie predtým, než budú musieť hľadať elektrickú zásuvku pre pripojenie svojho zariadenia.

Google taktiež používateľom prisľúbil, že sa v nasledujúcich mesiacoch bude naďalej venovať možnostiam zlepšenia spotreby batérie.

Zdroj: chromeblogspot

06.06.2015

+