MojWindows

Vo Windows Phone Store sa objavila podarená hra Clown House od vývojárskeho štúdia Alsan Game Studio, ktorá vás dokáže zabaviť na dlhú dobu. Clow House je veľmi jednoduchá hra, ktorá je založená na princípe hide and seek. Hoci samotný nápad nie je až tak „originálny“, ale na druhej strane vás poteší skvelo spracované grafické prostredie hry, ktoré je doplnené aj o podarené zvukové efekty. Nehovoriac o intuitívnom ovládaní, ktorému nie je čo vytknúť. Funguje prostredníctvom kruhov, ktorými určujete smer vášho pohybu, pričom sa môžete otáčať ešte po svojej osi.

Clown_House_3

Gameplay hry je založený na first person móde, čo ešte viac umocňuje zážitok z hrania. Po samotnom spustení hry sa ocitnete  v budove plnej klaunov, avšak ak čakáte dom plný „zábavy“, tak vás budem musieť sklamať. Totiž, skôr sa budete obávať o holý život. Napríklad na obrázkoch nižšie môžete vidieť situáciu kedy sa na vás vrhá jeden z klaunov. Vtedy máte možnosť použiť aj zbraň na svoju obranu, ale aby ste to zvládli, tak budete musieť mať skutočne rýchle reakcie. Avšak v prípade ak zastrelíte klauna, ktorý v po vás „nejde“, tak to vás bude stáť život.

Clown_House_2

Clown_House_1

Vašou úlohou v hre je nájsť v dome kľúč, vďaka ktorému sa dostanete zo zovretia klaunov, ktorí vám pôjdu po krku ako diví. Hoci na prvý pohľad sa vám to môže zdať ako triviálna úloha, ale nie je tomu tak. V ceste za úspechom vám totiž nebudú stáť len spomínaní klauni, ktorých sa frekvencia mimochodom zvyšuje plynúcim časom, ale aj zhoršená viditeľnosť a keď k tomu pripočítame aj hudbu, ktorá dotvára strašidelné prostredie hry, vďaka čomu častokrát „spanikárite“, keď narazíte na „neškodného klauna“, tak budeme mať postarané o zábavu na niekoľko hodín.

Hra je dostupná (zadarmo) vo Windows Phone Store pre všetky zariadenia s 512 MB RAM a viac, čo určite mnohí z vás ocenia.

 

07.06.2015

+