MojWindows

Spoločnosť Microsoft včera oznámila, že bude používateľom ponúkať až 7 rôznych verzií operačného systému Windows 10. Tento článok sa bude zaoberať práve mobilnou verziou, ktorej oficiálny názov znie Windows 10 Mobile. Microsoft sa teda vracia k názvu mobilného operačného systému, ktorý figuroval na trhu ešte pred Windows Phone 7, ktorý bol uverejnený v novembri 2010.

Nový Windows 10 Mobile bude podporovať zariadenia do veľkosti displeja až 8 palcov. Bude disponovať funkciou Continuum, o ktorej sme sa už bavili v jednom z článkov, ktoré sme vám priniesli z Build konferencie 2015. Na trhu bude taktiež dostupná mobilná verzia s názvom Windows 10 Mobile Enterprise, ktorá bude určená pre všetky organizácie a bude im poskytovať licencovaný operačný systém pre biznis sféru. Znamená to teda, že bude vybavená najnovšími bezpečnostnými prvkami a inovatívnymi funkciami, ktoré v súčasnosti pomáhajú uchovať firemné dáta v bezpečí pred potencionálnym útočníkom.

Windows 10 Mobile je navrhnutý tak, aby priniesol tú najlepšiu používateľskú skúsenosť na malé prenosné zariadenia s dotykovým displejom ako sú smartfóny a malé tablety. Môže sa pýšiť novými univerzálnymi Windows aplikáciami, ktoré nájdete aj na operačnom systéme Windows 10 Home a disponuje taktiež novou dotykovo optimalizovanou verziou kancelárskeho balíčka Microsoft Office. Windows 10 Mobile ponúka vysokú produktivitu, bezpečnosť a správu dát pre zákazníkov, ktorí používajú svoje súkromné zariadenia v práci. Navyše nový systém bude ponúkať pre vybrané Windows 10 zariadenia aj funkciu Continuum, takže ľudia môžu používať svoj smartfón ako počítač, keď ho pripoja k veľkej obrazovke.

Pripomíname, že Microsoft plánuje na trh vypustiť počítačovú verziu Windows 10 už toto leto, no mobilnej verzie sa dočkáme asi najskôr na jeseň.

Zdroj: phonearena

14.05.2015

+