MojWindows

Spoločnosť Intel v utorok predstavila nový produktový rad procesorov s názvom Intel Xeon E7-8800/4800 v3, ktorý prinesie rýchlejšie vyhodnocovanie dát v reálnom čase a taktiež lepší výkon a spoľahlivosť. Keďže hovoríme o rýchlejšom vyhodnocovaní dát, nebavíme sa len o rôznych inštitúciách. Každý určite toto vylepšenie privíta s otvorenou náručou.

Intel však v prvom rade myslel na spomínané inštitúcie ako zdravotníctvo, telekomunikácie a podobne. Vieme, že v takýchto odvetviach je potrebné analyzovať veľké množstvo dát, a tak rýchle vyhodnocovanie príde veľmi vhod. Viceprezidentka a generálna riaditeľka Data Center Group v spoločnosti Intel.,  Diane Bryant sa vyjadrila nasledovne:

Rad procesorov Intel Xeon E7 v3 je motorom pre urýchlenie získavania a vyhodnocovania obchodných dát prostredníctvom analytiky v reálnom čase, čo pomôže poskytovateľom služieb zlepšiť spokojnosť zákazníkov pomocou viac personalizovaných produktov a služieb, vytvorí nové zdroje príjmov a zlepší prevádzkovú efektívnosť.

Nové fakty o produktovom rade:

  • Dosahuje 40-percentné zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou
  • Po optimalizovaní pomocou Intel Transactional Synchronization Extensions (Intel TSX), prináša až 6-násobné zlepšenie vo výkone aplikácií pre spracovanie obchodných dát pri in-memory tranzakčnej záťaži.
  • S maximálnym počtom 18 jadier, čo je 20-percentný nárast oproti predchádzajúcej generácii a 45 MB posledného levelu vyrovnávajúcej pamäte, môže priniesť až do 70 percent väčšej rozhodovacej podpory pre analytické relácia za hodinu.
  • Prináša až 10-násobne lepší výkon na dolár pri celkových nákladoch nižších až o 85-percent v porovnaní s alternatívnymi RISC architektúrami, vďaka zníženiu ceny za nadobudnutie hardvéru, nižšiu spotrebu energie a zníženú potrebu chladenia.
  • Procesory podporujú konfigurácie až s 32 soketmi s podporou pre doteraz najväčšiu kapacitu pamäte na soket (8-soketové systémy dokážu podporovať až do 12 TB pamätí DDR3 alebo DDR4).
  • Nové možnosti zabezpečenia a spoľahlivosť, vrátane lepšieho šifrovacieho výkonu pomocou najnovšieho štandardu Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel AES-NI)

Procesory Intel Xeon E7 v3 sa budú ponúkať v 12 rôznych modeloch v cenovom rozpätí od  1224 $ do 7175 $ a budú balené v množstvách  po 1000.

Zdroj: Tlačová správa

07.05.2015

+