MojWindows

Šéf Windows divízie v spoločnosti Microsoft, Terry Myerson, sa včera na Microsoft Ignite konferencií pekne obul do operačného systému Android od Google. Jeho neslušné narážky sa týkali aktualizácií, ktoré údajne Google nezvláda dodávať používateľom. Jeho vyjadrenie znelo nasledovne:

Google expeduje len veľkú hromádku *** kódu so žiadnym záväzkom aktualizovať zariadenia. Google si neberie na zodpovednosť aktualizovať zariadenia a odmieta niesť zodpovednosť za ich aktualizáciu. Vystavuje tak používateľov a firmy väčšiemu riziku každý deň.

Zatiaľ, čo bol Myerson zaneprázdnený ohováraním spoločnosti Google, zabudol spomenúť ako Microsoft zamýšla aktualizovať svoje vlastné zariadenia, ktoré budú bežať pod Windows 10 pre smartfóny. Používateľské skúsenosti s Windows a Windows Phone aktualizáciami totiž boli v posledných rokoch zmiešané. Nedočkali sa totiž aktualizácie z Windows Phone 7 na Windows Phone 8 a to isté platí aj pre používateľov, ktorí majú zariadenia disponujúce operačným systémom Windows RT. Taktiež nedostanú aktualizáciu na Windows  10. Na Microsoft teda nevrhá moc dobré svetlo jeho minulosť s aktualizáciami systému, no túto skutočnosť plánuje zmeniť s príchodom Windows 10.

Nebudeme doručovať všetky aktualizácie každému používateľovi v jednom dni v mesiaci.

K tomuto vyjadreniu Myerson dodal, že budú naďalej prinášať používateľom aktualizácie v tzv. „distribution rings“. Microsoft totiž predstavil túto myšlienku pri zavádzaní Windows 10 Preview. Používateľ si v ňom totiž môže zvoliť, či chce obdržať aktualizáciu okamžite po jej uvedení (fast rings) alebo si počká na verziu, v ktorej sa nebudú vyskytovať žiadne chyby (slow rings).

Zdroj: theverge

05.05.2015

+