MojWindows

Spoločnosti Lenovo a Microsoft na konferencii Lenovo Tech World informovali o spolupráci na transformácii toho, ako ľudia hľadajú svoj obsah novým a viac osobným spôsobom vďaka technológiám Cortana a REACHit.

man-tablet-vista-cortana-with-text

REACHit totiž rozšíruje funkcionalitu asistentky Cortana od spoločnosti Microsoft vďaka schopnosti vyhľadávať informácie naprieč všetkými pripojenými Lenovo zariadeniami s operačným systémom Windows 10, ktoré používateľ vlastní.

man-stairs-business-with-text

Cortana a REACHit teda rozširujú vyhľadávacie služby pre používateľa vďaka jedinečnej Lenovo identifikácie pridelenej každému používateľovi, a tak môžu prejsť všetkými pripojenými Lenovo zariadeniami cez osobné cloudové služby, fotky, videá a dokumenty a nájsť vyhovujúci obsah. Celý proces by fungoval nasledovne:

Cortana, nájdi fotku, ktorú som upravovala minulý týždeň na mojom ThinkPad X1 Carbon. Alebo Cortana, nájdi fotku, na ktorej som pracovala minulý týždeň v Starbucks.

Používateľ teda nemusí byť ani používať zariadenie, na ktorom danú fotku upravoval. Môže byť aj na tablete v kaviarni a zadá Cortane podobnú úlohu. Kľúčové slovo môže byť napr. dátum alebo názov zariadenia, na ktorom úkon vykonal.

man-starbucks-with-text

Cortana a REACHit budú dostupné koncom leta v beta verzií, keď bude uvedený operačný systém Windows 10. Vo všeobecnosti budú dostupné na stiahnutie už túto jeseň.

Zdroj: Tlačová správa

29.05.2015

+