MojWindows

Spoločnosť Acer si rozšírila kompletné portfólio projektorov o tri nové modely K138ST, U5320W a P5515. O všetkých si niečo povieme, no určite najzaujímavejší je práve prvý spomínaný, pretože predstavuje prvý LED projektor na svete, ktorý disponuje inteligentným senzorom okolitého osvetlenia.

Acer K138ST

k138

Tento veľmi dobre prenášateľný projektor dokáže premietnuť obraz s uhlopriečkov 100 palcov zo vzdialenosti len 1.7 m od plátna. Je veľmi vhodný aj na cesty, pretože váži len 0.75 kg a je menší ako papier formátu A4. Predstavuje v podstate také kino na cesty. Dokonca si k nemu nebudete musieť zobrať ani reproduktory, pretože samotný projektor sa pýši DTS zvukom. Veľkým pozitívom je inteligentný senzor LumiSense+, pretože vďaka nemu projektor vie regulovať jas a sýtosť obrazu podľa okolitých svetelných podmienok.

Acer U5320W

Tento projektor je má veľmi krátku projekčnú vziadelosť, a tak môže byť umiestnený od plátna len 23 cm. Zo vzdialenosti 80 cm už dokáže premietať obraz z uhlopriečkou 100 palcov. Môže byť teda využívaný v priestoroch, ktoré neposkytujú veľkú možnosť manévrovania a vďaka skvostne malej projekčnej vziadelosti ho tým pádom môžete používať kdekoľvek. Disponuje aj dvojicou 10W reproduktorov, ktoré sa postarajú o kvalitnú reprodukciu zvuku. Projektor sa dá kombinovať s voliteľným príslušenstvom v podobe dotykového pera Acer SmartPen II, ktoré z neho robí ideálny nástroj na prácu v triedach. Toto pero totiž umožňuje až dvom používateľom písať na obrazovku zo vzdialenosti až 32 metrov.

Acer P5515

p5515

Model P5515 sa hodí najmä na premietanie obsahu v stredne veľkých zasadacích miestnostiach. Má v sebe zabudované dva 10W reproduktory, ktoré sa postarajú o kvalitný zvuk. Je taktiež vhodný pre premietanie na šikmé alebo asymetrické plochy, pretože disponuje funkciou 4 Corner Correction, ktorá umožňuje používateľom korigovať skreslenie každého rohu.

Všetky tri spomenuté modely sa môžu pýšiť nasledovnými technológiami:

  • Acer ColorBoost3D prináša žívé a realistické farby pomocou 6-segmentového farebného kolesa a výkonného spracovania obrazu
  • Acer ColorSafe II poskytuje imunitu proti skresleniu farieb
  • Acer DynamicBlack zlepšuje kontrast vďaka analyzovaniu snímok a následne dynamicky nastavuje výkon lampy pre optimálnu úroveň jasu

Projektor Acer K138ST bude dostupný na trhu od júla za cenu začínajúcu na hladine 699 €, Acer U5320W bude predávaný za cenu od 999 € a posledný spomínaný Acer P5515 sa objaví na trhu už tento mesiac za cenu od 789 €.

Zdroj: Tlačová správa

07.05.2015

+