MojWindows

Spoločnosť Microsoft včera sprístupnila pre verejnosť ďalší build pre Windows 10 s označením 10061. Priniesol nové zmeny a vlastnosti. Zatiaľ čo sa o Outlooku a kalendári hovorilo už v predchádzajúcom builde s označením 10051, Microsoft ich oficiálne pridal až včera v 10061. Outlook pre Windows 10 prevzal aj niektoré dotykové vlastnosti, ktoré Microsoft priniesol na tieto aplikácie na operačných systémoch iOS a Android.

1

8

Znamená to teda, že teraz na svojom dotykovom zariadení bude môcť používateľ pomocou posunutia doľava mail vymazať alebo posunutím doprava ho naopak označiť vlajočkou. Aplikácia taktiež obsahuje možnosť pridania väčšieho množstva účtov. Kalendár sa vzhľadom veľmi podobá na Outlook a podporuje aj Google kalendár. Dokonca aj zdieľané Google kalendáre fungujú normálne. Microsoft sa s kalendárom vyhral a teraz sa veľmi podobá na aplikácie v Office balíku. Taktiež nie je implementovaný priamo do Outlook klienta, čiže existuje samostatne ako vo Windows 8.1.

7

6

Ostatné zmeny v tomto builde sa týkali rozhrania Windows 10. Je tu nová téma, ktorá je implementovaná v Start menu, v panely z úlohami a v centre akcií. Start menu okrem toho obdržalo aj priesvitnosť a schopnosť zmeny veľkosti. Zaujímavou je aj funkcia s názvom AutoColor, ktorá zoberie farby z pozadia a vytvorí z nich Windows 10 tému. Tlačidlo zapnutia/vypnutia sa premiestnilo do ľavého dolného rohu v Start menu ako tomu bolo už vo Windows 7. Táto zmena bola vykonaná na základe ohlasov používateľov.

5

4

Dotykový režim sa taktiež dočkal vylepšenia. Niektoré nástroje ako je Cortana, TaskBar a Start tlačidlo sa zväčšia ako náhle si používateľ zapne dotykový režim. Táto funkcia sa veľmi hodí, pretože to z veľkej časti uľahčí používateľovi manipuláciu so systémom. Preto je napr. Windows 8.1 po tejto stránke veľmi dobrým operačným systémom. Zmena zastihla aj virtuálne desktopy, ktorých si teraz používateľ môže vytvoriť ľubovoľný počet.

3

2

Všetko nasvedčuje tomu, že Windows 10 bude dokončený včas na oficiálne vypustenie niekedy koncom júla. Toto však neznamená, že nebude obsahovať žiadne chyby. Aj tento build nesie svoje chyby, a tak sa treba vyvarovať jeho inštalácií na zariadenie, ktoré aj reálne používate. Predídete tak mnohým nepríjemnostiam.

Zdroj: theverge

23.04.2015

+