MojWindows

Spoločnosť Microsoft na Build konferencií 2015 predstavila obchod z aplikáciami aj pre firmy. Ide o nový projekt, ktorý má zaručiť maximálne pohodlie pri výbere a sťahovaní aplikácií v rôznych organizáciách, či už majú 20 alebo 2000 zamestnancov.

Microsoft im totiž umožní prihlásenie do obchodu aj pomocou Azure Active Directory údajov, a tak sledovať záujmy konkrétnej organizácie. IT administrátori tak môžu stiahnuť vybrané aplikácie z obchodu a následne ich prideliť konkrétnym zamestnancom vo firmé. Oni si ich už len následne stiahnu do svojho zariadenia. Microsoft nezabudol ani na veľké spoločnosti, ktoré si neželajú zverejniť ich katalóg aplikácií. Windows Store totiž poskytuje službu stiahnutia aplikácií a ich následné zobrazenie na súkromnom portáli, kde k nim budú mať prístup iba zamestnanci danej firmy.

Pre malé firmy sa vzťahuje tá istá úroveň bezpečnosti pre súkromné portály. Organizácia si taktiež môže vytvoriť vlastnú sekciu vybraných aplikácií na Business Store a zabrániť zamestnancom prehľadávať iné sekcie obchodu okrem ich vlastnej. Windows 10 bude umožňovať organizáciám stiahnuť inštalačné súbory aplikácií z Business Store, ktoré môžu neskôr využiť pre bez internetové inštalácie po celej organizácií.

Windows tím berie tento nový projekt veľmi vážne a vyzerá to tak, že bude predstavovať ďalší veľký úspech pre Windows 10.

Zdroj: winbeta

30.04.2015

+