MojWindows

Spoločnosť Microsoft včera oslávila svoje jubilejné 40. narodeniny. Bola totiž založená 4. apríla v roku 1975 dvojicou Bill Gates a Paul Allen. Pri tejto príležitosti Bill Gates rozoslal po spoločnosti list, ktorý obsahoval informácie o tom, kde sa bude Microsoft v budúcnosti uberať.

original-microsoft-employees-1

V liste sa písalo nasledovné:

Čoskoro Paul Allen a ja stanovíme cieľ počítača na každom stole a v každej domácnosti. Bol to odvážny nápad a množstvo ľudí si myslelo, že musíme byť blázni, keď si myslíme, že je to možné. Je neuveriteľné si len pomyslieť ako ďaleko odvtedy zašla výpočtová technika a všetci môžeme byť hrdí na to, akú rolu v tej revolúcií zohrala spoločnosť Microsoft.

Dnes však oveľa viac rozmýšlam o budúcnosti našej spoločnosti ako o jej minulosti. Verím, že výpočtová technika sa za nasledujúcich 10 rokov vyvinie rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Už teraz žijeme v multi-platformovom svete a výpočtová technika sa stane ešte viac prenikavejšou. Blížime sa k bodu, keď sa počítače a roboti budú vedieť prirodzene hýbať, vidieť, reagovať, otvárať nové možnosti pre aplikácie a pomáhať ľuďom ešte viac.

Pod vedením Satya Nadellu je pozícia spoločnosti Microsoft lepšia ako kedykoľvek predtým, aby mohla byť lídrom v týchto postupoch. Máme zdroje na to, aby sme vyriešili ťažké problémy. Angažujeme sa v každom aspekte modernej výpočtovej techniky a máme to najhlbšie odhodlanie na výskum v tejto oblasti. V mojej roli technického poradcu CEO, dostávam na posúdenie všetky produkty a som očarený predstavou a talentom, ktorý vidím. Výsledok je zreteľný v produktoch ako Cortana, Skype Translator a HoloLens a to je len špička ľadovca z inovácií, ktoré len uzrú svetlo sveta.

V nasledujúcich rokoch bude mať Microsoft možnosť zväčšiť svoj dosah na viac ľudí a organizácií po celom svete. Technológia je stále mimo dosah mnohých ľudí, pretože je zložitá a drahá alebo k nej jednoducho nemajú prístup. Dúfam teda, že budete premýšľať o tom, ako urobiť technológiu prístupnú každému, spojiť ľudí navzájom a urobiť osobnú výpočtovú techniku dostupnú kdekoľvek, dokonca aj ako pojem toho, čo výpočtová technika prináša na ceste do každého zariadenia.

Spolu sme za prvých 40 rokov dosiahli veľa a pomohli sme nespočetným organizáciam a ľudom na ceste za dosiahnutím ich plného potenciálu. Na čom však teraz záleží najviac je to, čo budeme robiť v budúcnosti my. Ďakujem, že ste pomáhali urobiť z Microsoftu takú fantastickú spoločnosť akou je dnes a na desaťročia dopredu.

Bill Gates teda rozhodne vie motivovať zamestnancov a nie je divu, že so svojou víziou do budúcnosti dokázal dostať Microsoft do pozície v akej je dnes. Určite má pravdu v tom, že technológia nie je lacná záležitosť a nielen Microsoft by mal urobiť všetko preto, aby sa dostala aj do rozvojových krajín sveta, kde by uľahčila život mnohým ľudom. Má pravdu aj v tom, že Satya Nadella vedie spoločnosť dobrým smerom a je dobré vidieť aj výsledky jeho práce v praxi v podobe nových produktov ako je aj nový operačný systém Windows 10. Zostáva nám teda len dúfať, že Microsoft v budúcnosti nepoľaví na svojom zanietení a bude používateľom prinášať viac a viac kvalitných produktov.

Zdroj: businessinsider

05.04.2015

+