MojWindows

Uplynulý rok bol pre spoločnosť Microsoft veľmi dobrý. Priniesol totiž na trh množstvo nových smartfónov, ukončil akvizíciu smartfónovej divízie so spoločnosťou Nokia a už v lete prinesie používateľom úplne nový operačný systém Windows 10, ktorý sa už od septembra 2014 spomína takmer každý týždeň. Množstvo noviniek by sme sa teda už od zajtra dozvedieť na Build konferencií 2015, ktorú ako obvykle organizuje samotný Microsoft.

Windows 10 smartfóny

V minulých týždňoch padlo veľa slov o nadchádzajúcej vlajkovej lodi Microsoftu zo smartfónovej divízie. Dokonca sa hovorilo hneď o dvoch verziách jedného smartfónu. Tento trend má očividne u používateľov úspech, pretože množstvo iných spoločností použilo túto stratégiu už predtým viď. Iphone 6 / Iphone 6 Plus alebo HTC One Max. Reč je o Lumií 940 a 940 XL a ďalej o smartfóne strednej triedy s názvom Lumia 840. Upozorňujeme, že tieto názvy sú len predpoklady toho ako by sa mohli smartfóny nazývať. Nie je vôbec isté, či sa tak budú volať ajv skutočnosti. Jedna vec je ale istá. Nová vlajková loď neuzrie svetlo sveta skôr, ako nový operačný systém Windows 10.

Microsoft Surface Pro 4?

Ďalším bodom na programe môže byť tablet Microsoft Surface Pro 4. Vieme, že Surface Pro 3 onedlho oslávi rok na trhu. Súčasné trendy v spotrebnej technike sú neúprosné a diktujú spoločnostiam uvádzať na trh každý rok nové zariadenia, takže nemôžeme vylúčiť alternatívu, že Microsoft si pre nás prichystal ďalší výborný tablet.

Project Spartan

Veľa používateľov však určite budú zaujímať ďalšie podrobnosti o zbrusu novom prehliadači s názvom Project Spartan, ktorý by mal nahradiť obnosený Internet Explorer. Výhodou tohto prehliadača je, že na trh prichádza z čistým štítom a spolu s novým operačným systémom Windows 10. Používatelia si tak o ňom ešte nestihli vytvoriť názor a tým pádom je Microsoft pod veľkým tlakom, aby jeho nový prehliadač uspel.

Microsoft HoloLens

Určite sa dozvieme niečo aj o veľmi zaujímavej téme HoloLens. Ide totiž o prvý holografický počítač, ktorý je nezávislý na ostatných zariadeniach. Nepotrebuje podporu smartfónu ani počítača. Obsahuje CPU, GPU a HPU (Holographic Proccesing Unit) = Holografický procesor. Pomocou tohto nástroja si totiž viete vytvoriť vlastný hologram a následne ho vytlačiť na 3D tlačiarni. Microsoft dokonca pre tento nástroj vytvoril aj prostredie s názvom HoloStudio, v ktorom sa behom pár minút dajú vytvárať hologramy od výmyslu sveta. HoloLens podporujú aj hlasové príkazy, takže len pomocou obyčajného príkazu „kopíruj“ si používateľ vie naklonovať danú časť hologramu. Dá sa povedať, že HoloLens je nastupujúca generácia počítačov, ktorá posunie našu predstavivosť na úplne novú úroveň. Microsoft totiž už HoloLens v krátkosti predstavil na špeciálnej januárovej udalosti. Osobne sa najviac teším práve na túto tému.

Microsoft by teda mal mať na Build konferencií veľmi nabitý program a my sa vám budeme snažiť priniesť z nej čo najviac zaujímavých informácií.

Zdroj: phonearena

28.04.2015

+