MojWindows

Spoločnosť Microsoft konečne dostala nový prehliadač Spartan do štádia, kedy ho môže implementovať do ďalšej aktualizácie Windows 10 Technical Preview. Prvýkrát sme sa o tejto veľmi zaujímavej novinke dozvedeli v januári tohto roka na špeciálnej tlačovej konferencií Microsoftu. Odvtedy ubehol už nejaký ten čas a my sme sa snažili priniesť najnovšie informácie o tomto prehliadači pri každej príležitosti.

Čoskoro si ho budete môcť vyskúšať aj vy, pokiaľ ste prihlásený do Windows Insider programu alebo už máte nainštalovaný Windows 10 Technical Preview vo vašom počítači. Na teraz Microsoft plánuje implementáciu tohto prehliadača len na desktopy a notebooky. Upozorňuje taktiež na fakt, že Spartan je stále vo fáze vývoja, čiže množstvo funkcií, ktoré používateľ uvidí vo finálnej verzií sa v tejto ešte nenachádza. Samozrejme po uvedení operačného systému Windows 10 na trh bude Spartan prístupný na všetky zariadenia od desktopov po smartfóny.

Najviac sa môžeme tešiť na úplne nový rendering engine, ktorý znásobí pozitívnu skúsenosť na internete. Ďalšou výhodou je podpora hlasovej asistentky Cortana, ktorej sa používateľ môže spýtať na čokoľvek a nakoniec je tu funkcia WebNote, ktorá poskytne používateľovi niečo, čo ešte na žiadnom prehliadači nemohol urobiť. Bude si totiž pomocou tejto funkcie môcť zaznačovať poznámky priamo na konkrétnu stránku tj. zvýraznenie alebo podčiarknutie textu, zakrúžkovanie istej pasáže alebo písanie textu priamo na stránku s možnosťou jej ďalšieho zdieľania svojím priateľom. K priblíženiu tohto prehliadača vám ponúkame aj nasledujúce video.

 

Zdroj: pocketnow

31.03.2015

+