MojWindows

Máte aj vy problém so starším notebookom, ktorému neustále zlyháva grafická karta na matičnej doske? Nebaví vás neustále vymieňať matičnú dosku, aby zariadenie fungovalo správne? Riešenie je jednoduché. Stačí len notebook rozobrať, strčiť súčiastky do rozohriatej trúby .a piecť 2-4 minúty z každej strany

1

2

Jeden používateľ aplikoval tento nezvyčajný pokus na svoje zariadenie Dell m1210, ktorému sa grafický čip na doske zahrieval natoľko, že sa doslova oddelil od povrchu matičnej dosky. Takáto poruchá môže mať za následok aj poškodenie ostatných obvodov, ktoré napr. posielajú výstup na monitor a podobne. Najťažšia úloha na celom procese je ale rozobrať notebook na jednotlivé časti a tie následne upiecť v trúbe. Samotné pečenie už zložité nie je. Stačí totiž trúbu rozohriať na 320-350 stupňov a vložiť hardvér dovnútra. Hodí sa pripraviť si zopár hliníkových fólií, ktoré sa upravia do formy guličiek, na ktoré následne umiestnime poškodenú súčiastku. Ako sme spomínali na začiatku, súčiastku pečieme 2-4 minúty z každej strany. Po ukončení procesu je potrebné hardvér nechať vychladnúť a zmontovať zariadenie späť dohromady.

3 4

Používateľovi, ktorý tento proces vyskúšal sa jeho notebook po zmontovaní zapol prvýkrát za mnoho rokov. Dokonca si doňho nainštaloval Windows 10 Technical Preview. Samozrejme vkladanie a pečenie súčiastok v trúbe je extrémny prípad a vyskytuje sa len v prípadoch integrovanej grafickej karty na doske.

Zdroj: gizmodo

26.03.2015

+