MojWindows

Spoločnosť Lenovo sa za posledný týždeň snažila odstrániť softvér Superfish zo svojich zariadení. Na oficiálnej stránke spoločnosti je dostupný aj nástroj, pomocou ktorého sa Superfish dá odstrániť z počítača. Opäť pripomíname, že neboli zasiahnuté žiadne zariadenia z radu ThinkPad, stolové počítače, tablety, smartfóny ani žiadne podnikové servery či úložiská.

Lenovo dokonca poškodeným užívateľom zadarmo poskytne 6-mesačné predplatné bezpečnostného softvéru McAfee LiveSafe alebo predĺženie aktívnej licencie o šesť mesiacov. Lenovo taktiež obmedzí množstvo predinštalovaného softvéru vo svojich zariadeniach pre udržanie maximálnej bezpečnosti a pohodlia používateľov. Chcú byť totiž lídrom v poskytovaní čistejších a bezpečnejších počítačov.

Spoločnosť taktiež uverejní informácie o všetkých softvéroch, ktoré bude umiestňovať do svojich zariadení. V nich bude podrobne popísaná funkcionalita konkrétneho softvéru, aby sa predišlo prípadným nedorozumeniam. Ďalšie informácie Lenovo sprístupní na svojich stránkach v najbližších 7 dňoch.

Zdroj: Tlačová správa

02.03.2015

+