MojWindows

Súboj produktov od spoločnosti Apple a ostatnou konkurenciou je vždy zábava sledovať. Aj tentokrát totiž PC výrobcovia vysmiali nový MacBook pre jeho cenu, veľkosť a displej.

Nový MacBook si okamžite našiel obrovskú fanúšikovskú základňu no nevyhol sa ostrej kritike. Prvým a najväčším je jeho cena, ktorá presahuje 1 300 $. Spoločnosť Lenovo bola prvá, ktorá sa zapojila do výsmechu a poukázala na hrúbku nového zariadenia od Apple. Ich Yoga 3 má totiž hrúbku len 12.8 mm, pričom MacBook disponuje hrúbkou 13.1 mm. Lenovo hneď Macbook zaradilo medzi minuloročné zariadenia, pretože podľa nich nedisponuje nový notebook od Apple kvalitami tohtoročných modelov. Okrem toho Lenovo disponuje dvomi USB portmi a lepším rozlíšením displeja, no je o niečo ťažší než Macbook.

lenovo vs apple

Spoločnosť Dell nasledovala vzor Lenova a pridala zopár svojich postrehov. Konkrétne sa zamerala na displej, kde má Dell XPS 13 údajne o 2 milióny pixelov viac než Macbook. Disponuje taktiež dvojicou USB portov, mini DisplayPortom a čítačkou pamäťových kariet. Dell je však ťažší a väčší ako Macbook.

dell vs apple

Nakoniec sa k slovu dostala aj spoločnosť ASUS so svojim modelom ASUS ZenBook UX305. Ich notebook totiž disponuje len 12.3 mm hrúbky a má k dispozícií tri USB porty, micro HDMI a čítačku pamäťových kariet. ZenBook je však trošku ťažší ako Macbook a ASUS mimochodom zabudol spomenúť rozlíšenie, ktoré v prípade ich modelu dosahuje „len“ Full HD rozlíšenie.

asus vs apple

Takéto porovnávania rôznych zariadení a výsmechy nás však naučili jednu vec. Výrobcovia PC vyzdvihnú len tie najlepšie veci na svojich zariadeniach a akosi zabudnú spomenúť aj zvyšok. Je to taktiež pripomienka, že trh z PC nemá momentálne odpoveď na nový 12 palcový MacBook. Jeho dobrá kombinácia hmotnosti, hrúbky, displeja a výborného trackpadu nemá konkurenciu. Niektoré PC notebooky sa mu síce približujú. no výdrž batérie a kvalita trackpadu ich zrádza.

Zdroj: theverge

15.03.2015

+