MojWindows

Notebooky VAIO sú po roku späť na trhu a prichádzajú hneď v dvoch ikonických modeloch Sony VAIO Z a Sony VAIO Z Canvas. Obidva laptopy boli dnes predstavené v hlavnom meste Japonska v Tokyu.

vaio-z-2.0

Prvý menovaný predstavuje novú vlajkovú loď. Ide o ultrabook, ktorý bude na trhu dostupný za cenu 1600 $. Disponuje sklopnou zadnou stranou, čo umožňuje používateľom transformovať zariadenie na pseudo tablet. Druhý model predstavuje lacnejšiu, menšiu a ľahšiu voľbu s odoberateľnou klávesnicou. VAIO Z prichádza v dvoch variantoch, z toho každý disponuje 13.3 palcovou obrazovkou, kde zariadenie poháňa buď i7 alebo i5 procesor a kostra je vyrobená z karbónového vlákna a alumínia. Ako bonus do tohto modelu spoločnosť pridala batériu so životnosťou 15.5 hodín, čo predstavuje najlepšiu batériu akou kedy VAIO notebook disponoval.

vaio-z-canvas-1.0

VAIO Z Canvas naproti tomu disponuje 12.3 palcovou obrazovkou z výkonným procesorom Intel i7 a 256 GB uložiskom. Tak ako jeho veľký brat aj Z Canvas vie zmeniť svoj tvar za pomoci odoberateľnej klávesnice. Disponuje aj dotykovým perom, ktoré sa veľmi hodí pri práci v režime tabletu. VAIO Z si je možné v Japonsku predobjednať práve teraz, no na jeho menšieho brata VAIO Z Canvas si budú musieť používatelia počkať do mája.

Zdroj: theverge

17.02.2015

+