MojWindows

Spoločnosť Samsung ohlásila veľkovýrobu prvej 8 Gb grafickej pamäte DRAM (GDDR5) na svete. Táto pamäť je založená na 20 nanometrovej technológií a poskytuje veľmi kvalitný a rýchly prenos grafických dátových tokov. Joo Sun Choi, výkonný viceprezident obchodného a marketingového oddelenia pamäťových riešení spoločnosti Samsung Electronics povedal :

Predpokladáme, že naša 8Gb GDDR5 bude najlepším pamäťovým riešením pre výrobcov originálnych dielov (OEM) herných konzol a notebookov. Rozšírením výroby 20nm DRAM pamätí vrátane nového typu GDDR5 uspokojíme celosvetovo rastúci dopyt a urýchlime rast trhu prémiových pamätí.

Je jasné, že spomínaná výkonná pamäť bude primárne určená pre náročné herné tituly, a teda pre výkonné desktopy, laptopy a herné konzoly. Ďalej sa určite využije aj v grafickom priemysle, a to hlavne vo vytváraní zložitých animácií, či grafických scén. Pamäť DRAM pracuje s I/O prenosovou rýchlosťou 8 Gbps čo je až štvornásobne väčšia rýchlosť než pri pamätiach typu DDR3

Samsung plánuje  na trh uviesť aj varianty 4, 6 a 8 GB pamätí, aby upevnil svoju vedúcu pozíciu na trhu v high-end IT segmente.

Zdroj: Tlačová správa

04.02.2015

+